ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Νέα «καταγγελία» για σεξουαλική παρενόχληση από τον Μητροπολίτη τέως Κιτίου

Κύπρος: Νέα «καταγγελία» για σεξουαλική παρενόχληση από τον Μητροπολίτη τέως Κιτίου
Καταγγελία γυναίκας ότι ο τότε μητροπολίτης την προσκάλεσε στη Μητρόπολη και προέβη σε άσεμνες πράξεις εις βάρος της
ΠΟΛΙΤΗΣ

H Αστυνομία της Κύπρου έχει στα χέρια της κατάθεση και από τρίτη γυναίκα, η οποία ισχυρίζεται ότι δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον Μητροπολίτη τέως Κιτίου, Χρυσόστομο.

Η γυναίκα, που σήμερα είναι 70 χρόνων περίπου, ανέφερε στην Αστυνομία ότι το 1976, ο τότε μητροπολίτης την προσκάλεσε στη Μητρόπολη και προέβη σε άσεμνες πράξεις εις βάρος της.

Στην κατάθεσή της περιγράφει ότι τότε ήταν 24 ετών περίπου, πάρα πολύ ευάλωτη, και με τον μητροπολίτη είχε κάποιες επαγγελματικές επαφές. «Μια μέρα την προσκάλεσε στο γραφείο του για να συζητήσουν δήθεν κάποια θέματα δουλειάς, και προσπάθησε αρχικά να την παρηγορήσει με αγγίγματα (της έπιασε τα χέρια).

Στη συνέχεια πέρασε στο διπλανό δωμάτιο και επέστρεψε σε λίγα λεπτά, στάθηκε μπροστά της, άνοιξε το ράσο του και από κάτω ήταν ολόγυμνος, ανέφερε χαρακτηριστικά πηγή που μίλησε στον «ΠΟΛΙΤΗ», ζητώντας να παραμείνει ανώνυμη.

Τα όσα επακολούθησαν δεν κρίνουμε ότι είναι χρήσιμο να αναφερθούν εδώ – είναι καταγεγραμμένα στην κατάθεση της γυναίκας, η οποία υποστηρίζει ότι είχε ερωτηθεί από τον ιεράρχη εάν αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και χρειάζεται χρήματα (αρνήθηκε κατηγορηματικώς την όποια βοήθεια).

Διαβάστε επίσης:

Στο εδώλιο πάλι ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου - Κατηγορείται για άσεμνη επίθεση εναντίον ανήλικης