ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Πέντε ημερών το μικρότερο παιδί με κορoνοϊό στο Μακάρειο

Κύπρος: Πέντε ημερών το μικρότερο παιδί με κορoνοϊό στο Μακάρειο
ΚΥΠΕ

Κορονοϊός – Όλες οι Ειδήσεις: Πίεση λόγω του αυξημένου αριθμού νοσηλειών δέχεται τις τελευταίες εβδομάδες, η Παιδιατρική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 13 παιδιά με κορoνοϊό, με το μικρότερο να είναι μόλις πέντε ημερών.

Όπως ανέφερε στο philenews ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ Αβραάμ Ηλία, υπάρχει πληρότητα στους θαλάμους και αυτό είναι απόρροια του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού στην κοινότητα, αλλά και των χαμηλών θερμοκρασιών που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στην Κύπρο.

Ωστόσο, δήλωσε πως δεν αναμενόταν ότι θα υπάρξει μια συνεχής αυξητική τάση των περιστατικών. «Νοσηλεύονται γύρω στα 35 παιδιά, εκ των οποίων τα 13 με κορονοϊό και τα υπόλοιπα με άλλες λοιμώξεις», δήλωσε.

Τα περισσότερα παιδιά που χρήζουν νοσηλείας όταν προσβληθούν από Covid-19 είναι κάτω των 4 ετών και αυτό, όπως εξηγεί ο Δρ Ηλία, συμβαίνει λόγω ανωριμότητας του αμυντικού μηχανισμού των παιδιών, κάτι το οποίο τα καθιστά ευάλωτα. «Τα παιδιά συνήθως εισάγονται στο νοσοκομείο με πυρετό, ανορεξία, γαστρεντερικές διαταραχές κ.α.». «Είναι σημαντικό τα νεογνά να παρακολουθούνται στενά γιατί εύκολα μπορεί να αλλάξει η κλινική τους εικόνα».