ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Νεκροτομή στο βρέφος που βρέθηκε σε νάιλον σακούλα σε δημόσιες τουαλέτες (pics+vid)

Λευκωσία - Νεκρό βρέφος
Aκόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν πρόκειται για έμβρυο ή νεογνό, κάτι που αναμένεται να απαντηθεί από το πόρισμα του ιατροδικαστή
ALPHA CYPRUS

Σήμερα η νεκροτομή στη σορό του εμβρύου που βρέθηκε σε νάιλον σακούλι στις δημόσιες τουαλέτες χθες - Έρευνες προς εντοπισμό της μητέρας 

Ξανά στο σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρό έμβρυο τυλιγμένο σε νάιλον σακούλα βρίσκονται για έρευνες οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν μαρτυρίες και να περισυλλέξουν υλικό από κλειστά κυκλώματα που πιθανόν να τους οδηγήσουν στον εντοπισμό της μητέρας. Άγνωστο παραμένει για την ώρα ποιος άφησε το έμβρυο στις δημόσιες τουαλέτες, εάν ήταν η ίδια η μητέρα ή κάποιο άλλο πρόσωπο που την βοήθησε.

Οι έρευνες επεκτάθηκαν από χθες βράδυ και στο Κέντρο Μεταναστών Πουρνάρα, προς συγκεκριμένη γυναίκα που ήταν έγκυος και η οποία θεάθηκε στη περιοχή τις προηγούμενες μέρες, ωστόσο δε φαίνεται επί του παρόντος να προκύπτει κάτι. Την ίδια ώρα οι έρευνες επικεντρώνονται και στους περιοίκους της περιοχής που πιθανόν να είδαν ύποπτες κινήσεις, ώστε να δώσουν κατεύθυνση στις έρευνες.

Οι ανακριτές από χθες επικοινώνησαν με κλινικές και νοσηλευτήρια ώστε να πάρουν πληροφορίες που ίσως τους οδηγήσουν στη μητέρα.

Πάντως, από τις μέχρι στιγμής έρευνες και σύμφωνα με πληροφορίες, το έμβρυο έφερε πλακούντα και ομφάλιο λώρο, που όπως όλα δείχνουν γεννήθηκε σε άλλο σημείο και στη συνέχεια το πέταξαν στον κάδο απορριμμάτων εντός των δημόσιων αποχωρητηρίων.

Το γεγονός ότι το έμβρυο ήταν σε προχωρημένη σήψη ενισχύει το σενάριο ότι τοποθετήθηκε εκεί μόλις κάποιες ώρες πριν τον εντοπισμό του, δεδομένου ότι ο χώρος καθαρίζεται συχνά και ως εκ τούτου εάν ήταν εκεί για μέρες θα το είχαν δει.

Βασικό ερώτημα που παραμένει και αναμένεται να απαντηθεί από την νεκροτομή που θα διενεργηθεί σήμερα το μεσημέρι από την ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα, το εάν γεννήθηκε ζωντανό ή νεκρό.

Στο παρόν στάδιο δεν διαπιστώθηκε ούτε η χώρα καταγωγής του.

Η δυσοσμία οδήγησε την καθαρίστρια

Οι Αρχές έχουν ενώπιον τους την μαρτυρία του υπεύθυνου για καθαρισμό των τουαλέτων, ο οποίος ανέφερε ότι καθ' όλη την ημέρα του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής δεν υπήρχε εκεί το νεκρό νεογνό.

Τα μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας εκτιμούν ότι το νεκρό νεογνό μεταφέρθηκε στον χώρο μετά το μεσημέρι της Κυριακής και εντοπίστηκε από την καθαρίστρια βάρδιας το απόγευμα της ίδιας ημέρας, αφού αναδυόταν δυσοσμία.

Στο "μικροσκόπιο" τα CCTV από την περιοχή

Η Αστυνομία διενεργεί έρευνες και εξετάσεις στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Σολωμού σε μια προσπάθεια εντοπισμού της μητέρας ή του ατόμου που απέρριψε το νεκρό νεογνό στις τουαλέτες. Ήδη στο μικροσκόπιο βρίσκονται εικόνες από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που είναι εγκατεστημένα σε καταστήματα και υποστατικά.

ΠΗΓΕΣ:Alphanewslive, cyprustimes