ΚΥΠΡΟΣ

Στην Κύπρο ο Υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου

Στην Κύπρο ο Υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου
Θα ακολουθήσουν διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει αύριο Παρασκευή ο Υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου, Αbdallah Βou Habib.

Αναμένεται να συζητήσει με τον Κύπριο ομόλογό του, Ιωάννη Κασουλίδη, για τις διμερείς σχέσεις Κύπρου - Λιβάνου, τις εξελίξεις στις χώρες της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, την κατάσταση στην Ουκρανία υπό το φως της συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής, τις σχέσεις ΕΕ-Λιβάνου, καθώς και άλλα επίκαιρα περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο της επίσκεψης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον Υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων.

Με το πέρας των διαβουλεύσεων, οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ακολούθως, οι Κασουλίδης και Βou Habib θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας στην παρουσία των αντιπροσωπειών Κύπρου - Λιβάνου.

"Στο επίκεντρο των συζητήσεων των δύο Υπουργών αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις και οι προοπτικές περαιτέρω εμβάθυνσής τους σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, οι εξελίξεις στις χώρες της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και ευρύτερης Μέσης Ανατολής, η κατάσταση στην Ουκρανία υπό το φως της συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής, οι σχέσεις ΕΕ-Λιβάνου, καθώς και άλλα επίκαιρα περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Κατά την παρουσία του στην Κύπρο ο Υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου.

Πηγή ΚΥΠΕ