ΚΥΠΡΟΣ

Σεισμός στην Κύπρο - Αισθητός σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο (pics)

Χάρτης σεισμού
Το επίκεντρο του σεισμού
emsc-csem

Σεισμός ΤΩΡΑ: Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού EMSC), σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης του Πάσχα (27/4), στις 22:11 σε υποθαλάσσια περιοχή, νοτιοδυτικά της Κύπρου.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 17,2 χλμ. σύμφωνα με το EMSC.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 22 χλμ. νότια-νοτιοανατολικά της Πάφου.

4,7 Ρίχτερ από το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης της Κύπρου

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι την Τρίτη 26 Απριλίου 2022 και ώρα 22:11 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο σεισμός είχε επίκεντρο στο χερσαίο χώρο, 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης της Πάφου, στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου Πάφου - Μανδριών, και εστιακό βάθος 20 χιλιόμετρα.
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο.
Έντονα αισθητός στις επαρχίες Πάφου και Λεμεσού, και ελαφρά αισθητός στις επαρχίες Λευκωσίας, Κερύνειας, Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Δείτε στη gallery το σεισμό, όπως τον κατέγραψε ο σεισμογράφος του Κυπριακού Σεισμολογικού Δικτύου του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, που είναι τοποθετημένος στην Αλεύκα.

4,9 Ρίχτερ από το USGS

Από την πλευρά του, το αμερικάνικο ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS) έδωσε το σεισμό στα 4,9 Ρίχτερ με εστιακό βάθος τα 10 χλμ.