ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Στην φυλακή ο εγκέφαλος και οι συνεργοί της υπόθεσης παρασκευής μεθαμφεταμίνης

Κύπρος: Στην φυλακή ο εγκέφαλος και οι συνεργοί της υπόθεσης παρασκευής μεθαμφεταμίνης
Οι ένοχοι παραδέχθηκαν την ενοχή τους

Αυλαία έπεσε σήμερα το απόγευμα στην πολύκροτη υπόθεση του εργαστηρίου παρασκευής μεθαμφεταμίνης η οποία εκδικαζόταν ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού.

Το πρωί ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία αγορεύσεων από τους δικηγόρους των τεσσάρων κατηγορουμένων για μετριασμό της ποινής. Μετά την ολοκλήρωση, το Κακουργιοδικείου αποφάσισε να επιβάλει ποινές σήμερα το μεσημέρι.

Το Κακουργιοδικείο επέβαλε τις ακόλουθες ποινές:

Στον 31χρονο κατηγορούμενο που ανέλαβε το βάρος της υπόθεσης, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 9 ετών για την παραγωγή μισού κιλού μεθαμφεταμίνης.

Στον 30χρονο φερόμενο εγκέφαλο επιβλήθηκε για την παραγωγή 15 γραμμαρίων μεθαμφεταμίνης ποινή 7 ετών. Να σημειωθεί πως το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη του και άλλες υποθέσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος του όπως ο εμπρησμός της αίθουσας τεκμηρίων του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Στους τέσσερις κατηγορούμενους 31, 26, 27 και 30 ετών αντίστοιχα, επιβλήθηκε ποινή 15 μηνών για το αδίκημα της παράνομης κατοχής πρόδρομων ουσιών.

Μάλιστα οι δύο κατηγορούμενοι 26 και 27 ετών αναμένεται να αποφυλακιστούν άμεσα καθώς ο χρόνος κράτησής τους στις Κεντρικές Φυλακές είναι μεγαλύτερος από την ποινή που τους επιβλήθηκε.

Όπως έγραψε σε προηγούμενο δημοσίευμα ο «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», η πολύκροτη υπόθεση άλλαξε τροπή μετά και την αλλαγή στάσης των κατηγορουμένων οι οποίοι προχώρησαν σε παραδοχή. Μάλιστα ο πρώτος κατηγορούμενος ηλικίας 31 ετών, ανέλαβε το βάρος όλης της υπόθεσης και παραδέχθηκε την παραγωγή μισού κιλού crystal.

Από την άλλη ο 30χρονος ο οποίος φερόταν ως ο εγκέφαλος στην υπόθεση των 10 κιλών μεθαμφεταμίνης, τελικά παραδέχθηκε την παραγωγή μεθαμφεταμίνης 15 γραμμαρίων.

Σε προηγούμενη δικάσιμο οι τέσσερις είχαν παραδεχθεί διάφορες κατηγορίες μετά από τροποποίηση του κατηγορητηρίου. Συγκεκριμένα, διακόπηκαν 20 κατηγορίες μεταξύ των οποίων και η κατηγορία της απόπειρας παραγωγής 10 κιλών μεθαμφεταμίνης και εντάχθηκαν άλλες 11 τις οποίες και παραδέχθηκαν.

Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν και δύο γυναίκες, στις οποίες επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης, έξι και τριών χρόνων, ενώ στη συνέχεια μετατράπηκαν σε μάρτυρες κατηγορίας.

Υπενθυμίζεται πως τα υλικά της κρυσταλλικής ουσίας εντοπίστηκαν σε τρία υποστατικά, στην επαρχία Λεμεσού και συγκεκριμένα στις περιοχές Μοναγρούλι, Άγιος Τύχωνας και Ζακάκι.