ΚΥΠΡΟΣ

Κύπριος στο Λονδίνο καταδικάστηκε για τη δολοφονία άντρα που νόμιζε ότι τον λήστεψε

Κύπριος στο Λονδίνο καταδικάστηκε για τη δολοφονία άντρα που νόμιζε ότι τον λήστεψε
Στις 4 Ιουλίου 2020 ο Κυριάκου έπεσε θύμα ληστείας από τέσσερις άγνωστους άντρες
ΣΙΓΜΑ

Ο 35χρονος Δημήτριος Κυριάκου μαζί με άλλα δύο πρόσωπα καταδικάστηκαν για τη δολοφονία ενός νεαρού άντρα κοντά σε παιδική χαρά στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, σκότωσαν τον 22χρονο Imani Allaway-Muir για να εκδικηθούν για τη ληστεία που λανθασμένα νόμιζαν ότι διέπραξε.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, μετά από μια δίκη διάρκειας 11 εβδομάδων ο 35χρονος Κύπριος, μόνιμος κάτοικος Λονδίνου, βρέθηκε ένοχος κατηγορία της δολοφονίας του 22χρονου. Καταδικάστηκαν επίσης οι James Nicholson και Nathaniel Reece.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, στις 4 Ιουλίου 2020 ο Κυριάκου έπεσε θύμα ληστείας από τέσσερις άγνωστους άντρες στην οδό Carville. Οι δράστες του είχαν κλέψει μετρητά, το Rolex και το iPhone του. Επίσης, από την επίθεση τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί, οι οποίοι μίλησαν με τον Κυριάκου και έμαθαν ότι ένας από τους δράστες κρατούσε μαχαίρι. Είπε στους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζε τους δράστες αλλά αρνήθηκε να πει περισσότερα.

Μετά τη ληστεία οι τρεις άντρες συναντήθηκαν στο σπίτι του Κυριάκου και έκαναν σχέδια πώς να εντοπίσουν τα κλοπιμαία. Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησαν την εφαρμογή find my iPhone app και μόλις βρήκαν την τοποθεσία, πήγαν στην περιοχή και την περικύκλωσαν. Μαζί τους πήραν ένα πιστόλι.

Μόλις έφτασαν στο σημείο, ο Nathaniel Reece άρχισε να πυροβολεί τον 22χρονο, και ακολούθως επιβιβάστηκαν στο όχημά τους και έφυγαν από τη σκηνή.

Όταν έφτασε η Αστυνομία και το ασθενοφόρο στη σκηνή ο 22χρονος ήταν ακόμα ζωντανός. Παρά τις προσπάθειες όμως να τον κρατήσουν στη ζωή, εξέπνευσε, 30 λεπτά μετά τους πυροβολισμούς που δέχθηκε.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν την περιοχή και εντόπισαν 14 κάλυκες, ένα iPhone, δύο κινητά τηλέφωνα Nokia και μια σπασμένη κάρτα SIM. Τα τηλέφωνα και η κάρτα SIM ανήκαν στον Κυριάκου και αποτελούσαν μέρος της περιουσίας που είχε κλαπεί κατά τη ληστεία.

Ωστόσο, οι ντετέκτιβ διαπίστωσαν ότι ο Imani δεν είχε εμπλακεί στη ληστεία του Κυριάκου. Απλώς, βρέθηκε στο σημείο όπου βρισκόταν η κλεμμένη περιουσία λίγες στιγμές πριν εμφανιστεί ο Κύπριος και οι συνεργάτες του. Όταν ο Reece άνοιξε πυρ, ο 22χρονος ήταν απλώς στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.

Στο δικαστήριο ακούστηκε ότι ενώ ο Reece ήταν εκείνος που άνοιξε πυρ και αφαίρεσε τη ζωή του Imani, οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι ήταν όλοι από κοινού υπεύθυνοι για αυτόν τον θάνατο, επειδή με διαφορετικούς τρόπους βοήθησαν εν γνώσει τους και ενθάρρυναν τη διάπραξη του αδικήματος.

ΠΗΓΗ: sigmalive.com