ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ένοχος ο ένας γιατρός για τον θάνατο του 10χρονου Σταύρου

Κύπρος: Ένοχος ο ένας γιατρός για τον θάνατο του 10χρονου Σταύρου
O 10χρονος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο μετά από πτώση στο σχολείο του
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ένοχο έκρινε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, τον γιατρό Ηρακλή Παντελιδάκη στην υπόθεση θανάτου του 10χρονου Σταύρου Γιωργαλλή, τον Μάιο του 2018.

Ο δεύτερος γιατρός Κυριάκος Κυριακίδης αθωώθηκε και απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Ο Δρ Παντελιδάκης, κατά τον επίδικο χρόνο ήταν γενικός γιατρός στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και ο Δρ Κυριάκος Κυριακίδης, ήταν τότε διευθυντής του Τμήματος.

Οι δύο γιατροί είχαν αρνηθεί ενοχή στην κατηγορία της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης. Ανακοινώνοντας την απόφαση του το Δικαστήριο ανέφερε ότι ο Δρ Πεντελιδάκης έδρασε αλόγιστα, απερίσκεπτα, επικίνδυνα και δεν μελέτησε όπως έπρεπε την ακτινογραφία του 10χρονου.

Η υπόθεση ορίστηκε για τις 26 Μαΐου για αγορεύσεις, για μετριασμό της ποινής. Υπενθυμίζεται ότι ο 10χρονος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο μετά από πτώση στο σχολείο του στο Αλεθρικό.

Αφού εξετάστηκε του είχε δοθεί εξιτήριο. Λίγες ώρες αργότερα, η μητέρα του τον μετέφερε στο νοσοκομείο, αφού είχε πόνους στο κεφάλι. Ο μικρός Σταύρος, άφησε την τελευταία του πνοή στο χειρουργείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.