ΚΥΠΡΟΣ

Αναστασιάδης: Επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η αποφασιστική αντιμετώπιση της διαφθοράς

Αναστασιάδης: Επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η αποφασιστική αντιμετώπιση της διαφθοράς
Ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε, επίσης, την κ. Cederfelt για τις τουρκικές προκλήσεις
ΣΙΓΜΑ

O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ κα Margareta Cederfelt και αντιπροσωπεία του Οργανισμού.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η αποφασιστική αντιμετώπιση της διαφθοράς και η προώθηση της διαφάνειας και της λογοδοσίας εμπεδώνοντας το κράτος δικαίου στον τόπο μας.

Ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε την κα. Cederfelt για τις πολιτικές που εφαρμόζει η Κυπριακή Δημοκρατία για αντιμετώπιση της διαφθοράς, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση ενισχύει την πολιτική της για μηδενική ανοχή λαμβάνοντας μέτρα, διαμορφώνοντας νομοθετήματα πρόληψης και πάταξης του φαινομένου και καταρτίζοντας Εθνική Στρατηγική κατά της Διαφθοράς, στο πλαίσιο εφαρμογής ενός συγκροτημένου, ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης.

Μέσα από την έγκριση νομοθετημάτων και μεταρρυθμίσεων που προωθήθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως είναι για παράδειγμα η σύσταση της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς, έχει αρχίσει να ενδυναμώνεται το νομοθετικό πλαίσιο για πάταξη της διαφθοράς, ανέφερε ο Πρόεδρος.

Ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε, επίσης, την κ. Cederfelt για τις τουρκικές προκλήσεις, αλλά και για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού.

Επιπρόσθετα αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις που προκαλούνται στην παγκόσμια οικονομία.

Στη συνάντηση έγινε αναφορά και στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέδειξε το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει η Κύπρος, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία συμμορφώνεται σε όλες τις υποχρεώσεις της ως μέλος του ΟΑΣΕ.

Ο κ. Αναστασιάδης εξήρε επίσης τη συμβολή του ΟΑΣΕ στη διασφάλιση συνθηκών διαρκούς ειρήνης και ανάπτυξης συνεργασίας μεταξύ των κρατών – μελών του.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη την Αντιπρόεδρο της Κ.Σ. ΟΑΣΕ και Ειδική Αντιπρόσωπο για την καταπολέμηση της διαφθοράς, βουλεύτρια του ΑΚΕΛ κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου για την πρωτοβουλία της να διοργανωθεί στην Κύπρο Διεθνές Συνέδριο της Κ.Σ ΟΑΣΕ για την καταπολέμηση της διαφθορ

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων