ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος - Δίκη πρώην Μητροπολίτη Κιτίου για άσεμνη συμπεριφορά: Πλησιάζει η ώρα της ένορκης κατάθεσης

Κύπρος - Δίκη πρώην Μητροπολίτη Κιτίου για άσεμνη συμπεριφορά: Πλησιάζει η ώρα της ένορκης κατάθεσης
Ο πρώην Μητροπολίτης Κιτίου
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Κύπρος - Όλες οι ειδήσεις: Aκόμα δύο μάρτυρες κατηγορίας απομένουν να καταθέσουν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, στην πολύκροτη δίκη του τέως Μητροπολίτη Κιτίου, ο οποίος κατηγορείται για άσεμνη συμπεριφορά σε γυναίκα, όταν εκείνη ήταν ανήλικη.

Ακολούθως θα παρουσιάσει την υπόθεσή της, η πλευρά της υπεράσπισης που θα περιλαμβάνει και ένορκη κατάθεση του κατηγορούμενου, σύμφωνα με όσα ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου ο συνήγορος υπεράσπισής του, Μιχάλης Πικής.

Υπενθυμίζεται ότι στη δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, όπου ήταν κατηγορούμενος για βιασμό ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου και στην οποία αθωώθηκε, ο κ. Πικής είχε θέσει θέμα «έκπτωσης των νοητικών του λειτουργιών», λέγοντας πως δεν μπορεί να παρακολουθήσει τη διαδικασία. Θέση που απέρριψε τότε το δικαστήριο. Σε εκείνη τη διαδικασία, ο 84χρονος, είχε προβεί σε ανωμοτί δήλωση (χωρίς όρκο).

Την Παρασκευή, o συνήγορος υπεράσπισης του τέως Κιτίου, Μιχάλης Πικής, αντεξέτασε κλινική ψυχολόγο των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, η οποία προέβη σε ψυχολογική αξιολόγηση της παραπονούμενης τον Ιούνιο του 2021 μετά την καταγγελία της στην Αστυνομία.

Ο κ. Πικής επιχείρησε να αμφισβητήσει την αξιοπιστία της έκθεσης που κατέθεσε στο δικαστήριο η μάρτυρας, υποβάλλοντας της πώς στερείται επιστημονικής εγκυρότητας, λόγω του ότι δεν έκανε ψυχομετρικό τεστ στην παραπονούμενη.

Η κλινική ψυχολόγος απάντησε πως διαφωνεί και πως ακολούθησε συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές για τις κλινικές συνεντεύξεις στην παραπονούμενη, μια διαδικασία μετρήσιμη, όπως είπε και ιδιαιτέρως πολύπλοκη.

Ο συνήγορος του τέως Κιτίου, επιχείρησε ακόμη να αμφισβητήσει το συμπέρασμα της ψυχολόγου πως η παραπονούμενη προχώρησε 40 χρόνια μετά στην καταγγελία για την άσεμνη επίθεση εναντίον της, λόγω του κινήματος #metoo και άλλων παρόμοιων καταγγελιών που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο.

ΠΗΓΗ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Κύπρος - Δίκη πρώην Μητροπολίτη Κιτίου για άσεμνη συμπεριφορά: Αμφισβήτηση έκθεσης ψυχολόγου

Κύπρος- Δίκη πρώην Μητροπολίτη Κιτίου για άσεμνη συμπεριφορά: «Η κόρη μου δεν το ξεπέρασε ποτέ...»