ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Στο 1,5 εκατομμύριο οι διελεύσεις Ελληνοκύπριων στις κατεχόμενες περιοχές μέσα σε 7 μήνες

Κύπρος: Στο 1,5 εκατομμύριο οι διελεύσεις Ελληνοκύπριων στις κατεχόμενες περιοχές μέσα σε 7 μήνες
Την ίδια πάντα περίοδο ο αριθμός των διελεύσεων Τουρκοκυπρίων προς τις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές ήταν 993.794

Κύπρος - Όλες οι ειδήσεις: Οι Ελληνοκύπριοι οι οποίοι περνούν τα οδοφράγματα έχουν ξεπεράσει σε αριθμό τους Τουρκοκύπριους.

Συγκεκριμένα, την περίοδο από τον Ιανουάριο μέχρι και το τέλος Ιουλίου του τρέχοντος έτους καταγράφηκαν συνολικά 3.504.088 διελεύσεις από τις περιοχές τις οποίες ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία και από αυτές οι 1.571.000 αφορούσαν Ελληνοκύπριους. Την ίδια πάντα περίοδο ο αριθμός των διελεύσεων Τουρκοκυπρίων προς τις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές ήταν 993.794.

Από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha Κύπρου η δημοσιογράφος Χατιτζέ Κέρλο εξήγησε πως η αναστροφή στα δεδομένα αποδίδεται κυρίως στην οικονομική κρίση στην Τουρκία και στον ακόμη υψηλότερο πληθωρισμό στην τ/κ πλευρά, ο οποίος κάνει τις ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές απρόσιτες από κάθε άποψη και από την άλλη οι αυξήσεις σε στις ελεύθερες περιοχές οδηγούν τους Ε/κ στα κατεχόμενα.