ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος - Υπόθεση δολοφονίας Εθνοφρουρού: Τι λέει ο πρώτος ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός (vid)

Κύπρος - Υπόθεση δολοφονίας Εθνοφρουρού: Λύνει τη σιωπή του ο πρώτος ιατροδικαστής (vid)
Χωρίς τέλος το δράμα αυτής της μάνας
ALPHA CYPRUS

Κύπρος - Όλες οι ειδήσεις: Η οικογένεια του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα να ενημερωθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα στη διάρκεια συνάντησης για το περιεχόμενο του πορίσματος - Την εμφάνισή του έκανε και ο πρώτος ιατροδικαστής βρίσκεται στο επίκεντρο για το λάθος τότε πόρισμά του.

Αναλυτικότερα, επιστολές μέσω δικηγόρων προς τον Πρόεδρο της Kυπριακής Δημοκρατίας, την Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Αρχηγό Αστυνομίας έστειλε σήμερα ο ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός στον οποίο επιρρίπτονται ευθύνες στο πόρισμα των ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών που διενήργησαν την έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου εγείροντας ζήτημα παραβίασης της δίκαιης δίκης. Το θέμα έφερε στο φως η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος».

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Αντρέου, επιβεβαίωσε ότι ο Αρχηγός Αστυνομίας έλαβε την εν λόγω επιστολή. Επιβεβαίωσε επίσης ότι στην επιστολή του ο κ. Σταυριανός θέτει ζήτημα ασφάλειας του ιδίου εξαιτίας της έκθεσης του από τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Έτσι έχουν δοθεί οδηγίες ώστε να γίνει έρευνα αξιολόγησης κινδύνου από πλευράς Αστυνομίας.

Ο κ. Ανδρέου διευκρίνισε ότι αυτό είναι το μοναδικό σημείο της επιστολής των δικηγόρων του Πανίκου Σταυριανού που απασχολεί την Αστυνομία, δηλαδή αν κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα με όλες τις αναφορές που γίνονται στο όνομα του.

"Στη βάση αυτής της αναφοράς θα γίνει μία αξιολόγηση κινδύνου από την Επιτροπή Αξιολόγησης Κινδύνου της Αστυνομίας για να δούμε, με βάση τη μαρτυρία που έχουμε και τα δεδομένα, αν θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα για τον κ. Σταυριανό και ποια θα είναι αυτά, αν παρθεί τέτοια απόφαση" είπε ο κ. Ανδρέου.

Αναφορικά με το ίδιο το πόρισμα για τον θάνατο του Θανάση Νικολάου, ο κ. Ανδρέου είπε ότι η Αστυνομία αναμένει από τον Γενικό Εισαγγελέα, αν και εφόσον επικοινωνήσει μαζί τους, για οποιοδήποτε θέμα.

Ο κ. Σταυριανός φέρεται σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ ης εφημερίδας "Ο Φιλελεύθερος" να υποστηρίζει ότι παραβιάστηκαν τα δικαιώματα του και ότι κρίθηκε και καταδικάστηκε πριν ακουστεί τόσο από τους ποινικούς ανακριτές όσο και από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Μάλιστα θέτει το ερώτημα πως μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του εφόσον ήδη έχει καταδικαστεί.

ΠΗΓΗ alphanewslive.com

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Εθνοφρουρού στην Κύπρο: Υπάρχουν στοιχεία για εντοπισμό των δραστών

Δολοφονία Εθνοφρουρού στην Κύπρο: Και τώρα τι θα πουν σε αυτή τη μάνα;

Φρίκη στην Κύπρο: Αποκαλυπτικά στοιχεία για το πως δολοφονήθηκε ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου