ΚΥΠΡΟΣ

Χάος στα Κατεχόμενα: Μαζική φυγή των νέων - Σε έξαρση η πορνεία και ο τζόγος

Χάος στα Κατεχόμενα: Μαζική φυγή των νέων - Σε έξαρση η πορνεία και ο τζόγος

Ρεπορτάζ της γερμανικής τηλεόρασης αποκαλύπτει το απόλυτο χάος που επικρατεί στα Κατεχόμενα με τις «ευλογίες» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ρεπορτάζ για τα Κατεχόμενα προβλήθηκε στη δημόσια τηλεόραση της Γερμανίας, με το τηλεοπτικό κανάλι ARD να παρουσιάζει τις πιέσεις που ασκεί η τουρκική πλευρά στην περιοχή και συνεργασία με την ηγεσία του ψευδοκράτους να δημιουργείται μια τραγική κατάσταση.

Μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ εστιάζει στη μαζική φυγή των νέων Τουρκοκυπρίων από το βόρειο τμήμα της Κύπρου, για ένα καλύτερο μέλλον. Άλλοι αναζητούν εργασία στο εξωτερικό ενώ άλλοι αποχωρούν λόγω των πιέσεων της Άγκυρας

Άλλο ένα μεγάλο και άλυτο πρόβλημα είναι διάδοση των παράνομων τυχερών παιγνίων και της πορνείας, σύμφωνα με το ARD, το οποίο σημειώνει ότι επειδή τα Κατεχόμενα δεν είναι αναγνωρισμένο κράτος, δεν μπορεί για παράδειγμα η Interpol να πραγματοποιήσει έρευνα σε βάρος διακινητών.

Στην πολιτική που εφαρμόζει ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ως αντίλογος εμφανίζεται η Τουρκοκύπρια βουλευτής του ΡΤΚ, Ντογούς Ντεριά η οποία καταγγέλει ότι τουλάχιστον στο παρελθόν οι τουρκικές Κυβερνήσεις μεταχειρίζονταν τα κατεχόμενα ως «ανεξάρτητο κράτος», τώρα όμως «μας μεταχειρίζονται σαν τουρκική αποικία».

Αναφέρεται επίσης ότι κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, έφτασαν στα Κατεχόμενα πολλοί Τούρκοι εθνικιστές από την τουρκική επικράτεια και πλέον αποτελούν σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού. «Ένα μεγάλο μέρος αυτών ψηφίζει τον σύμμαχο του Eρντογάν και σημερινό ‘πρόεδρο’ του - που αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία - Ερσίν Τατάρ», προσθέτει ο Γερμανός δημοσιογράφος.