ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Αποχωρούν Ισπανία και Πολωνία από στρατιωτική άσκηση στην Τουρκία με το ψευδοκράτος

Κύπρος: Αποχωρούν Ισπανία και Πολωνία από στρατιωτική άσκηση στην Τουρκία με το ψευδοκράτος

Κύπρος: Διαπιστώθηκε ότι τα συμμετέχοντα κράτη δεν γνώριζαν εκ των προτέρων για τη συμμετοχή της παράνομης αποσχιστικής οντότητας.

Το υπουργείο εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας προχώρησε σε έκδοση ανακοίνωσης σχετικά με τη στρατιωτική άσκηση «Φοίνικας της Ανατολίας - 2023», στην οποία, όπως έγινε γνωστό, η Ισπανία και η Πολωνία που ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχουν, αποφάσισαν, τελικά, να αποχωρήσουν έπειτα από τη γνωστοποίηση της συμμετοχής του ψευδοκράτους. Τη συμμετοχή αυτή δεν γνώριζαν εκ των προτέρων, όπως δήλωσαν οι δύο χώρες.

Οπως επισημαίνει το κυπριακό ΥΠΕΞ:

«Αναφορικά με τη στρατιωτική άσκηση "Φοίνικας της Ανατολίας - 2023", που διεξάγεται στο Ικόνιο στην Τουρκία, επισημαίνεται ότι πρόκειται περί άσκησης που φιλοξενεί η Τουρκία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, η οποία συστηματικά και μονομερώς προσπαθεί να εντάξει σε αυτού του είδους τις δραστηριότητες την παράνομη αποσχιστική οντότητα στα κατεχόμενα.

Το υπουργείο Εξωτερικών, σε συντονισμό με το Διπλωματικό Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας και με το υπουργείο Άμυνας, προέβησαν στα απαραίτητα διαβήματα σε όλα τα επίπεδα. Διαπιστώθηκε ότι συμμετέχοντα κράτη δεν γνώριζαν εκ των προτέρων για τη συμμετοχή της παράνομης αποσχιστικής οντότητας. Ως αποτέλεσμα των προαναφερόμενων ενεργειών, Ισπανία και Πολωνία ενημέρωσαν την Κυπριακή Δημοκρατία ότι αποχωρούν άμεσα από την άσκηση».

Σχετικές ειδήσεις