ΚΥΠΡΟΣ

Υπό κράτηση ο 37χρονος που κατηγορείται για βιασμό 10χρονου

Υπό κράτηση ο 37χρονος που κατηγορείται για βιασμό 10χρονου

Υπό κράτηση μέχρι την ημερομηνία της δίκης του, στις 5 Οκτωβρίου, θα παραμείνει, σύμφωνα με σημερινή απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, ο 37χρονος από τη Λάρνακα, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή κατηγορήθηκε για την υπόθεση βιασμού 10χρονου αγοριού.

Το Δικαστήριο είχε αναβάλει για σήμερα την έκδοση απόφασης κατά πόσο ο κατηγορούμενος θα παρέμεινε υπό κράτηση μέχρι την ημερομηνία της δίκης του, όπως είχε ζητήσει η Κατηγορούσα Αρχή.

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου έφερε ένταση την περασμένη Παρασκευή στο αίτημα της Κατηγορούσης Αρχής γι’ αυτό και το Δικαστήριο ανέβαλε την έκδοση απόφασης για χθες Δευτέρα.

Ωστόσο ύστερα από τη χθεσινή διαδικασία, κατά την οποία ακούστηκαν οι θέσεις της υπεράσπισης του κατηγορουμένου, το Δικαστήριο διέταξε όπως αυτός παραμείνει υπό κράτηση μέχρι σήμερα, οπότε και θα εξέδιδε την απόφαση του.

Οι κύριες κατηγορίες που απαγγέλθηκαν από την Κατηγορούσα Αρχή εναντίον του 37χρονου αφορούν συνουσία με νεαρό άνδρα κάτω των 13 χρόνων και σεξουαλική εκμετάλλευση 10χρονου.

Τα αποτελέσματα εξετάσεων DΝΑ του Κρατικού Χημείου έδειξαν ταύτιση του γενετικού υλικού του 37χρονου με αυτό που λήφθηκε από το 10χρονο αγόρι, σύμφωνα με την Αστυνομία.