ΚΥΠΡΟΣ

Καταζητούνται Βρετανοί εγκληματίες στην Κύπρο

Καταζητούνται Βρετανοί εγκληματίες στην Κύπρο

Στον εντοπισμό και στη σύλληψη εννιά καταζητούμενων από τις βρετανικές αρχές φυγόδικων που πιστεύεται ότι κρύβονται στην Κύπρο στοχεύει η επιχείρηση Ζυγός, που εγκαινίασαν η βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση Crimestoppers, το Τμήμα για την Πάταξη του Σοβαρού Οργανωμένου Εγκλήματος της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου (SOCA) και η Αστυνομία Κύπρου.

Πρόκειται για οκτώ άντρες και μια γυναίκα που καταζητούνται από τις διωκτικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου για εγκληματικές ενέργειες που περιλαμβάνουν αδικήματα σε σχέση με ναρκωτικά, απάτη και σοβαρή σεξουαλική βία.

Η επιχείρηση Ζυγός εγκαινιάστηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λευκωσία, κατά την οποία παρουσιάστηκαν φωτογραφίες καθώς και τα στοιχεία που υπάρχουν σε σχέση με τους φυγόδικους και απευθύνθηκε έκκληση προς το που γνωρίζει οτιδήποτε για αυτά τα άτομα να δώσει τις σχετικές πληροφορίες μέσω της ιστοσελίδας www.crimestoppers.org.cy ή τηλεφωνώντας στο 8000 55 11. Τα τηλεφωνήματα θα λαμβάνονται από τη Crimestoppers στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα παρέχονται υπηρεσίες μετάφρασης αν αυτές ζητηθούν.

Όπως τονίστηκε, σε κάθε περίπτωση θα τηρείται η ανωνυμία αυτού που θα δίνει τις πληροφορίες και δεν θα είναι δυνατόν να διαπιστωθούν τα στοιχεία του. Το ίδιο ισχύει και για όσους τηλεφωνούν από το Ηνωμένο Βασίλειο και μπορούν να δώσουν πληροφορίες επίσης ανώνυμα καλώντας τον αριθμό της Crimestoppers 0800 555 111 ή μέσω του διαδικτύου στην ιστοσελίδα www.crimestoppers-uk.org

Οι εννιά καταζητούμενοι είναι οι: Hasan Akarcay, Martin Evans, Paul Lockwood, Timur Mehmet, Κώστας Σαμψών, Mehmet Salih, Wayne Smith, Juli Anne Skelding και Martin John Power.