ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Συνεχίζεται στο Κακουργιοδικείο η δίκη για την έκρηξη στο Μαρί

Κύπρος: Συνεχίζεται στο Κακουργιοδικείο η δίκη για την έκρηξη στο Μαρί

Δριμύ κατηγορώ εναντίον του υποδιευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πάμπου Χαραλάμπους εξαπέλυσε, στο πλαίσιο της αντεξέτασής του, ο υπαστυνόμος της Δύναμης Μιχάλης Θεοφίλου, ο οποίος συνέχισε σήμερα από χθες ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που συνέρχεται στη Λάρνακα για τη φονική έκρηξη στο Μαρί.

Ο εκ των δικηγόρων των κατηγορουμένων στην αγόρευσή του ανέφερε ότι την ευθύνη διαχείρισης της έκρηξης βαραίνει ένα από τα θύματα, τον λοχία Ανδρέα Παπαδόπουλο, ο οποίος βάσει αστυνομικής διάταξης, ως ο αρχαιότερος πυροσβέστης κατονομάζεται ανώτερος αξιωματικός.

Απαντώντας ο Μιχάλης Θεοφίλου διευκρίνισε ότι ο Ανδρέας Παπαδόπουλος ήταν ένας πολύ καλός αξιωματικός με καλή εκπαίδευση.

Στη σκηνή της έκρηξης, που ήταν κόλαση, πρόσθεσε, στάλθηκαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής και ο λοχίας μέσα σε πίεση συζητούσε με τους στρατιωτικούς προκειμένου να μάθει τι περιείχαν τα κιβώτια.

Ο κύριος Θεοφίλου επισήμανε ακόμα ότι τα υλικά θα έπρεπε να φέρουν προειδοποιητική σήμανση και να συνοδεύονται από έγγραφα μεταφοράς, στα οποία εκτός από το περιεχόμενο θα έπρεπε να αναγράφονται και οδηγίες δράσης σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Διαβάστε επίσης:

Ένας χρόνος από την τραγωδία στο Μαρί

Δεν αίρεται η ασυλία του προέδρου Χριστόφια

Κύπρος: Παραπέμπονται 6 στο κακουργιοδικείο για την έκρηξη στο Μαρί