ΚΥΠΡΟΣ

Βίντεο-Πρόεδρος ΔΗΣΥ: Υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης με την Τρόικα

Βίντεο-Πρόεδρος ΔΗΣΥ: Υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης με την Τρόικα

O Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης με την Τρόικα. Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ο κ. Αναστασιάδης υπέδειξε ότι αυτό που ζητά η Τρόικα είναι να ακούσει αντιπροτάσεις που θα είναι αξιόπιστες.

Ο Νίκος Αναστασιάδης τόνισε ότι αναμένουμε να δούμε τη συγκροτημένη, ολοκληρωμένη πρόταση της κυβέρνησης και είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε το πολιτικό κόστος δεδομένου ότι τα μέτρα δε θα διαταράσσουν την κοινωνική συνοχή.

«Ας είμαστε ειλικρινείς», είπε χαρακτηριστικά. «Κάποια μέτρα δε μπορεί παρά να είναι επαχθή».

Για τα μέτρα

Σχολιάζοντας την κατάργηση του 13ου μισθού, μέτρο το οποίο προτείνεται στο προσχέδιο όπως είχε διαρρεύσει μέσω του In Business, ο Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι λόγω της σημαντικότητας του 13ου μισθού, πρέπει να βρεθεί αντιπρόταση η οποία να καλύπτει το ποσό που επιδιώκεται να εξοικονομηθεί μέσω του συγκεκριμένου μέτρου.

Όσο αφορά την ΑΤΑ, είπε ότι μπορεί να γίνει αναθεώρηση του τρόπου υπολογισμού της αλλά και του χρόνου καταβολής της, συμφωνώντας έτσι με τη θέση της κυβέρνησης. Τόνισε ότι η αρνητικότητα η ατολμία και η απλή άρνηση δεν αποτελεί λύση του προβλήματος κάτι το οποίο ισχύει και εις περίπτωση που η κυβέρνηση εξασφαλίσει ένα διακρατικό δάνειο.

Δεν μας διακρίνει καμιά μορφή αλαζονείας

Κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, είπε ότι η αυξητική προτίμηση που του δίνουν οι πολίτες, σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει το εκλογικό επιτελείο του. «Θα συνεχίσουμε με μεθοδικότητα την παρουσίαση των προτάσεων μας», είπε χαρακτηριστικά.

Για το χαμηλό ποσοστό που του δίνει το ΔΗΚΟ

Κληθείς να σχολιάσει το χαμηλό ποσοστό που λαμβάνει σύμφωνα με τη δημοσκόπηση από το ΔΗΚΟ, είπε ότι το μοναδικό δεδομένο είναι ότι ακόμα δεν υπάρχει απόφαση από τα συλλογικά όργανα του κόμματος, ενώ σημείωσε ότι εκκρεμούν οι επαφές με το ΕΥΡΩΚΟ και τους Οικολόγους.