ΚΥΠΡΟΣ

Κασουλίδης:Δεν έπρεπε να περιμένει να εκτεθεί από μένα το ΑΚΕΛ

Κασουλίδης:Δεν έπρεπε να περιμένει να εκτεθεί από μένα το ΑΚΕΛ

Το θέμα της ψηφοφορίας επί της τροπολογίας που στήριξε η Ομάδα της Ενωτικής Αριστεράς σχετικά με την καθιέρωση ενιαίου μίνιμουμ ποσοστού φορολογικού συντελεστή στα κέρδη επιχειρήσεων στην ΕΕ όφειλε και έπρεπε να ήταν αντικείμενο δημόσιας συζήτησης, αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Ιωάννης Κασουλίδης, με αφορμή αναφορές των συναδέλφων του Ευρωβουλευτών του ΑΚΕΛ για τη ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο για το ποσοστό του φορολογικού συντελεστή.

Στη δήλωση ο κ. Κασουλίδης, όπως γράφει το Sigmalive.gr, αναφέρει ότι το θέμα έπρεπε να συζητηθεί δημόσια, «όχι για να εκτεθούν οι Συνάδελφοι μου από εμένα, αλλά για να κληθεί το ΑΚΕΛ όπως το έπραξε και την περασμένη φορά, να δεσμευτεί δημοσίως ότι διαφωνεί και με τη τελευταία τροπολογία όπως αυτή ήταν διατυπωμένη».

Ο κ. Κασουλίδης αναφέρει ότι υπάρχει έντονη φημολογία ότι η Κυβέρνηση προσανατολίζεται να προτείνει, στα πλαίσια των συζητήσεων με την Τρόικα, αύξηση του εταιρικού φόρου κατά μία η δύο ποσοστιαίες μονάδες και υπενθυμίζει ότι εκπρόσωποι του ΑΚΕΛ είχαν πριν ένα χρόνο υποστηρίξει ότι μια μικρή αύξηση δεν θα μείωνε την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου.

Ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ αναφέρει ότι η τροπολογία «η οποία και πάλι εκ λάθους υπερψηφίστηκε από τους εκπροσώπους του ΑΚΕΛ στο Κοινοβούλιο», αναφερόταν σε μίνιμουμ ενιαίο συντελεστή 25% για όλα τα Κράτη-Μέλη.

«Ασφαλώς για ένα τέτοιο συντελεστή το ΑΚΕΛ διαφωνεί και δεν είχε κανένα πρόβλημα να βγάλει ανακοίνωση και να εκφράσει τη διαφωνία του για να αποδειχθεί ότι επρόκειτο περί λάθους. Αυτή όμως την φορά η τροπολογία δεν καθορίζει το μίνιμουμ ποσοστό του ενιαίου συντελεστή. Αυτή τη φορά το ΑΚΕΛ δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση και αν η θέση του ήταν αυτή που πριν ένα χρόνο εκπρόσωποι του υποστήριζαν, τότε δεν απέχει από την δεύτερη αυτή τροπολογία», σημειώνει.

Ο κ. Κασουλίδης αναφέρει ότι αν το ΑΚΕΛ δημοσίως τοποθετηθεί ότι δεσμεύεται ότι η θέση του είναι να μη αγγιχθεί καθόλου ο φορολογικός συντελεστής των εταιρειών, "τότε προκαταβολικά εκφράζω τις απολογίες μου προς τους συναδέλφους μου, που δημοσιοποίησα ένα πραγματικό λάθος τους, γιατί αποδεικνύεται ότι άξιζε τον κόπο".

« Το ερώτημα ήταν και μέχρι της στιγμής παραμένει αν ήταν εσκεμμένη ή τάχα εκ λάθους η θετική σήμανση από τους εμμίσθους του ΑΚΕΛ, που συνήθως δεν αφήνουν καρφίτσα να πέσει στο έδαφος, στον εκ Λευκωσίας καθορισμό του τρόπου ψηφοφορίας των Ευρωβουλευτών του, χωρίς την εκ των προτέρων ενημέρωση τους», προσθέτει.

Σχολιάζοντας δήλωση των Ευρωβουλευτών του ΑΚΕΛ περί κακής πρακτικής της ανάδειξης του τι ψηφίζουν οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές , ο κ. Κασουλίδης αναφέρει ότι τουλάχιστον δύο φορές το τελευταίο διάστημα, «συνεργάτιδες του ίδιου του κ. Χατζηγεωργίου με άρθρα στον Τύπο επιχείρησαν να ερμηνεύσουν αυθαίρετα τον τρόπο που εγώ και η συνάδελφός μου Ελένη Θεοχάρους ψηφίσαμε στην Ολομέλεια, υποστηρίζοντας τάχατες ότι τασσόμαστε κατά των δικαιωμάτων των εργαζόμενων μητέρων στην Κύπρο, είτε ακόμα και υπέρ της Τουρκίας».

"Φυσικά απαντήσαμε δημοσίως και εμπεριστατωμένα, χωρίς να διαμαρτυρηθούμε για τη δημόσια συζήτηση. Το ΕΛΚ δεν έχει στην ομάδα του Βρετανούς Ευρωβουλευτές, για να θέλει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα τους, έχει όμως Κυπρίους, Ιρλανδούς, Λουξεμβούργιους, Μαλτέζους κ.α. οι οποίοι μεριμνούν ανάλογα», καταλήγει στην ανακοίνωση ο κ. Κασουλίδης.