ΚΥΠΡΟΣ

Ολοκληρώνεται το Ατυπο Συμβούλιο των ΥΠΑΜ στη Λευκωσία

Ολοκληρώνεται το Ατυπο Συμβούλιο των ΥΠΑΜ στη Λευκωσία

Στη πορεία των επιχειρήσεων και των αποστολών της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας, περιλαμβανομένων και εκείνων της ALTHEA, ATALANTA, EUTM Somalia και EUCAP - Nestor, επικεντρώνονται οι εργασίας της δεύτερης και τελευταίας μέρας της συνάντησης των ΥΠΑΜ της ΕΕ στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με το Sigmalive.gr, σε σύντομη δήλωση πριν την έναρξη της σημερινής συνάντησης, ο Προεδρεύων του άτυπου συμβουλίου Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης ανέφερε ότι οι Υπουργοί θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αμυνας (EDA) για τις μελλοντικές δυνατότητες της ΕΕ, ειδικότερα μέσω του μηχανισμού συγκέντρωσης και διαμοιρασμού, σε μια προσπάθεια να αναπτυχθεί μια πιο δομημένη, μακροπρόθεσμη προσέγγιση.

Το σχετικό έγγραφο που εκπονήθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας θα αποτελέσει τη βάση των συζητήσεων. Θα διερευνηθούν επίσης τρόποι για την ανάπτυξη μιας πιο περιεκτικής προσέγγισης σε ό,τι αφορά τη συμπλήρωση του δυναμικού των συγκροτημάτων μάχης.

Το Ατυπο Συμβούλιο ολοκληρώνεται το μεσημέρι με Κοινή διάσκεψη Τύπου του ΥΠΑΜ με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης Maciej Popowski.