ΚΥΠΡΟΣ

Δύο σκουριασμένες χειροβομβίδες προκάλεσαν αναστάτωση στην Κύπρο

Δύο σκουριασμένες χειροβομβίδες προκάλεσαν αναστάτωση στην Κύπρο

Δύο σκουριασμένες χειροβομβίδες, που υπολογίζεται ότι είναι 40 -50 χρόνων, εντόπισε χθες το απόγευμα σε οικόπεδο κοντά σε πυκνοκατοικημένη περιοχή στην Ξυλοτύμπου εκσκαφέας του Τμήματος αποχετεύσεων που εκτελούσε εργασίες για το αποχετευτικό σύστημα.

Όπως ανέφερε ο Σπύρος Σωτηρίου, Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, με τον εντοπισμό των χειροβομβίδων κλήθηκαν στη σκηνή πυροτεχνουργοί από τις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου οι οποίοι τις παρέλαβαν και τις εξουδετέρωσαν. Οι χειροβομβίδες εικάζεται ότι είναι 40 – 50 χρόνων, όπως είπε.

Στη σκηνή κλήθηκαν επίσης ασθενοφόρα και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και σε συνεργασία με την κυπριακή αστυνομία αποκλείστηκαν τα δέκα σπίτια που γειτνιάζουν με το χώρο όπου βρίσκονταν οι χειροβομβίδες ενώ οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος.

Αργότερα, γύρω στις δέκα το βράδυ, επέστρεψαν στα σπίτια τους. Κανένας από τους κατοίκους της περιοχής δεν διέτρεξε οποιοδήποτε κίνδυνο.

Σύμφωνα με τον κ. Σωτηρίου, η περιοχή έχει αποκλειστεί και σήμερα η Αστυνομία θα πραγματοποιήσει έρευνες που θα επεκταθούν στον περιβάλλοντα χώρο για εντοπισμό τυχόν και άλλων χειροβομβίδων. Η περιοχή όπου εντοπίστηκαν οι χειροβομβίδες φρουρείται, σύμφωνα με το SigmaLive.