ΚΥΠΡΟΣ

Μείωση τουριστών από παραδοσιακούς προορισμούς προς την Πάφο

Μείωση τουριστών από παραδοσιακούς προορισμούς προς την Πάφο

Μειώσεις τουριστών από παραδοσιακούς τουριστικούς προορισμούς για την επαρχία Πάφου έχουν ως αποτέλεσμα την γενικότερη μείωση των τουριστών που επιλέγουν την επαρχία αλλά και άμεσο αντίκτυπο για την περίοδο του Φθινοπώρου αφού οι τουρίστες αυτοί προέρχονται από χώρες που παραδοσιακά επέλεγαν την περίοδο αυτή για τις διακοπές τους την επαρχία.

Ο διευθυντής της εταιρείας τουριστικής ανάπτυξης και προβολής Πάφου Νάσος Χατζηγεωργίου δήλωσε ότι παρατηρείται μείωση στις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, την Φιλανδία , το Βέλγιο και τη Γερμανία, σύμφωνα με την εφημερίδα "Φιλόξενος".

Είπε επίσης πως κάποιες από τις αγορές αυτές είναι παραδοσιακές αγορές του Φθινοπώρου και η κάμψη στις αγορές αυτές επηρεάζει αρνητικά τις πληρότητες των ξενοδοχείων τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη. Αναφερόμενος γενικότερα στις τουριστικές αγορές ο κ. Χατζηγεωργίου ανέφερε ότι θα ήταν μεγάλο λάθος να επιχειρηθεί να αντικατασταθούν οι παραδοσιακές αγορές από άλλες αγορές.

Η βρετανική αγορά θα είναι πάντα η πιο προσιτή αγορά για την Κύπρο είπε, και αυτό που όλοι θα πρέπει να στοχεύσουν είναι να ενισχύσουν και τις καινούργιες αγορές χωρίς να εγκαταλείπουν τις παραδοσιακές.

Ο κ. Χατζηγεωργίου σημείωσε επίσης πως μεγάλο μερίδιο της αύξησης των Ρώσων τουριστών κατάφερε την φετινή περίοδο να αποσπάσει η Πάφος. Ο διευθυντής της εταιρείας τουριστικής ανάπτυξης και προβολής Πάφου είπε ότι ο σημαντικότερος λόγος είναι ότι οι διάφοροι οργανωτές ταξιδίων αναγκάστηκαν να διοχετεύσουν στην Πάφο μεγάλους αριθμούς Ρώσων τουριστών λόγο υπερπληρότητας σε άλλες περιοχές την περίοδο αιχμής.

Αυτό βοήθησε ωστόσο και άλλοι Ρώσοι επισκέπτες να ανακαλύψουν την επαρχία όπως ανέφερε, και να τη σχολιάζουν πολύ θετικά. Ο κ. Χατζηγεωργίου είπε ακόμη ότι οι εκτιμήσεις του ΚΟΤ για μεγαλύτερο κύμα Ρώσων τουριστών την επόμενη χρονιά, μέχρι και μισό εκατομμύριο, είναι σωστές και η επαρχία Πάφου θα έχει εκ νέου το δικό της μερίδιο. Είπε τέλος ότι βοήθησε πολύ η αύξηση των πτήσεων από περιφερειακά αεροδρόμια στην Ρωσική Ομοσπονδία κάτι που θα έχει ανάλογη συνέχεια και την επόμενη περίοδο.