ΚΥΠΡΟΣ

Επιείκεια για την Κύπρο ζητεί ο Ολάντ

Επιείκεια για την Κύπρο ζητεί ο Ολάντ

Στο πλευρό της Κύπρου τάχθηκε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος ζήτησε οι όροι της Τρόικας για το κυπριακό πρόγραμμα να μην είναι πολύ αυστηροί.

«Επανέλαβα προς τον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια την υποστήριξη της Γαλλίας για να μπορέσει να βρεθεί μια λύση», δήλωσε ο Ολάντ, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

«Η λύση αυτή», σύμφωνα με τον Ολάντ, «πρέπει να επιτρέπει να εξέλθει η Κύπρος από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και ταυτοχρόνως να μην επιβληθούν όροι που θα είναι υπερβολικά σκληροί, εμποδίζοντας μια επάνοδο της ανάπτυξης σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα».

«Η ιδέα είναι να μπορέσουμε να βρούμε μια λύση πριν το επόμενο Eurogroup που θα διεξαχθεί στις 12 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες», συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος, κρίνοντας ότι «αυτός θα ήταν ο καλύτερος στόχος, όχι μόνον για την Κύπρο, αλλά και για την Ευρώπη».

Ο Φρανσουά Ολάντ αναφέρθηκε επίσης, «στις πολύ σημαντικές προοπτικές όσον αφορά το φυσικό αέριο ανοιχτά της Κύπρου».

«Οι γαλλικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο ενός ανταγωνισμού που θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από την μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια, είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στα αιτήματα που μπορεί να τους τεθούν», κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.