ΚΥΠΡΟΣ

Deloitte: Τα οφέλη εξόδου της Κύπρου από τη μαύρη λίστα της Ρωσίας

Deloitte: Τα οφέλη εξόδου της Κύπρου από τη μαύρη λίστα της Ρωσίας

Την αφαίρεση της Κύπρου από τη μαύρη λίστα της Ρωσίας με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2013 υπενθυμίζει με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της – στην αγγλική και ρωσική γλώσσα – η Deloitte.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε την εξέλιξη η οποία θα έχει άμεση θετική επίδραση τόσο στις εισερχόμενες επενδύσεις προς την Κύπρο από τη Ρωσία όσο και στις εξερχόμενες αλλά και στις διεθνείς.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι:

Από την 1η Ιανουαρίου 2013, τα μερίσματα που καταβάλλονται από κυπριακές εταιρείες σε ρωσικές εταιρείες θα εξαιρούνται του φόρου στη Ρωσία. Γεγονός που σημαίνει ότι πλέον οι εταιρείες θα επωφελούνται αφού θα εξαιρούνται από επαχθή ρωσική νομοθεσία η οποία εφαρμόζεται σε μερίσματα από χώρες που βρίσκονται στη μαύρη λίστα.

Οι συναλλαγές των ρωσικών εταιρειών με κυπριακές εταιρείες δεν θα υποβάλλονται σε επαχθείς διατάξεις για μεταβιβαστικά τέλη που πρόκειται να εφαρμοστούν από 1η Ιανουαρίου 2013 για χώρες που βρίσκονται στη ρωσική μαύρη λίστα.

Οφέλη προκύπτουν και από άλλες διατάξεις του ρωσικού νόμου οι οποίες κρίνονται ως αρνητικές αλλά εφαρμόζονται μόνο για συναλλαγές με χώρες που βρίσκονται στη μαύρη λίστα.

Πηγη ΣΙΓΜΑ