ΚΥΠΡΟΣ

Η Λευκωσία στη μάχη των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα

Η Λευκωσία στη μάχη των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα

Τριανταπέντε άτομα θα ριχθούν στη μάχη των διαπραγματεύσεων με στόχο την ολοκλήρωση των διαφορών. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή στη Βουλή, ο προϋπολογισμός του κράτους αναμένεται να κατατεθεί γύρω στις 20 Νοεμβρίου με ενσωματωμένα σ' αυτόν και τα μέτρα που θα συμφωνηθούν με την Τρόικα.

Το σημαντικότερο θέμα στις διαπραγματεύσεις είναι η ανακεφαλαίωση των τραπεζών και οι επιπτώσεις που θα έχει το ποσό που θα παραχωρηθεί στα δημόσια οικονομικά.

Στα κύρια θέματα είναι και οι ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών που είναι κερδοφόροι, το συνταξιοδοτικό και η εποπτεία του Συνεργατισμού. Οι διαπραγματεύσεις θα έχουν δύο "μέτωπα", ένα στο υπουργείο Οικονομικών και ένα στην Κεντρική Τράπεζα.

Αυτή την ώρα, το κλιμάκιο της Τρόικας βρίσκεται στο Υπουργείο Οικονομικών, όπου για δυόμιση ώρες τα μέλη του θα συσκεφθούν με στόχο τον καλύτερο συντονισμό.

Αύριο στις 9:00 το πρωί, το κλιμάκιο της Τρόικας θα έχει στη Κεντρική Τράπεζα, ολοήμερη συνεδρίαση, ενώ την Κυριακή θα γίνει αξιολόγηση της πορείας των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iKypros η κυβέρνηση θεωρεί ότι η παρούσα αποστολή του κλιμακίου της Τρόικας στη Κύπρο δεν θα είναι η τελευταία πριν από την υπογραφή του μνημονίου, αλλά θα υπάρξει και νέα.