ΚΥΠΡΟΣ

Ενιαίο τέλος εγγραφής 150 ευρώ για όλα τα οχήματα στην Κύπρο

Ενιαίο τέλος εγγραφής 150 ευρώ για όλα τα οχήματα στην Κύπρο

Την εν μέρει έγκριση του νομοσχεδίου που αφορά τα τέλη εγγραφής και τα τέλη κυκλοφορίας αποφάσισε να οδηγήσει στην ολομέλεια προς έγκριση η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Όπως αποφασίστηκε, μετά τις αντιδράσεις που παρουσιάστηκαν από συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες σε ότι αφορά τον καθορισμό των τελών της κυκλοφορίας με βάση την εκπομπή ρύπων και όχι την ιπποδύναμη, θα οδηγηθεί την ερχόμενη Πέμπτη στην Ολομέλεια το πρώτο μέρος του νομοσχεδίου που αφορά μόνο το φόρο εγγραφής των αυτοκινήτων.

Το νομοσχέδιο προνοεί όπως ο σημερινός υπολογισμός του φόρου εγγραφής με βάση τον κυβισμό θα μετατραπεί σε ενιαίο τέλος εγγραφής 150 ευρώ, το οποίο αφορά τόσο τα μεταχειρισμένα, όσο και για τα καινούργια αυτοκίνητα.

Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση αποφεύγεται η καταδίκη της Κυπριακής Δημοκρατίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε προειδοποιήσει την Κυβέρνηση για το θέμα, σύμφωνα με το SigmaLive.

Η Επιτροπή Οικονομικών κάλεσε τα Υπουργεία Συγκοινωνιών και Οικονομικών όπως προσέλθει σε διάλογο με όλες τις επηρεαζόμενες ομάδες και καταλήξουν εντός δύο μηνών σε μία όσο το δυνατόν πιο κοινή και συμφωνημένη προσέγγιση, ώστε να μην παραβιάζεται η φιλοσοφία της επιβολής τελών κυκλοφορίας με βάση της εκπομπής ρύπων και όχι με τον κυβισμό.