ΚΥΠΡΟΣ

Στα χέρια των Kύπριων βουλευτών σήμερα το μνημόνιο

Στα χέρια των Kύπριων βουλευτών σήμερα το μνημόνιο

Την πεποίθηση ότι εντός της ημέρας θα έχει την δυνατότητα να δώσει στους βουλευτές το ολοκληρωμένο κείμενο της συμφωνίας με την Τρόικα, εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, μιλώντας ενώπιον των μελών της Επιτροπής Οικονομικών.

Ο κ. Σιαρλή είπε ότι αργά χθες βράδυ έλαβε από τις Βρυξέλλες το τελικό κείμενο της συμφωνίας με ορισμένες παρατηρήσεις, προσθέτοντας ότι αυτό έχει επιστραφεί στις Βρυξέλλες. "Εφόσον πάρουμε το πράσινο φως (από την Τρόικα) σύμφωνα με τη διευθέτηση που κάναμε μαζί τους θα άρουν την εμπιστευτικότητα και πιστεύω ότι πολύ σύντομα εντός της ημέρας θα έχουμε τη δυνατότητα να σας δώσουμε το ολοκληρωμένο κείμενο χωρίς καμία παράληψη", συμπλήρωσε.

Παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό, ο κ. Σιαρλή είπε ότι στόχος όλων των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί με την Τρόικα είναι πρωτογενές πλεόνασμα 4% μέχρι το 2016, εφόσον εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί.

Ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε ακόμη πως η συνολική προσαρμογή για την περίοδο το προγράμματος προσαρμογής (2012-2016) θα ανέλθει στο 7,3% του ΑΕΠ. Ειδικότερα, όπως είπε, η προσαρμογή για το 2012 θα ανέλθει στο 0,25% του ΑΕΠ, το 2013 στο 2,75%, το 2014 στο 1,75% το 2015 στο 1,5% και το 2016 στο 1,0% του ΑΕΠ.

Όπως είπε, κάθε τρεις μήνες θα γίνεται αναθεώρηση σε επίπεδο Eurogroup για το κατά πόσον έχουν επιτευχθεί οι στόχοι που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο.

πηγη: iCyprus