ΚΥΠΡΟΣ

Ποιους παρακολουθούσε η ΚΥΠ εν γνώσει του Δημήτρη Χριστόφια

Ποιους παρακολουθούσε η ΚΥΠ εν γνώσει του Δημήτρη Χριστόφια

Ο Πρόεδρος της Κύπρου έλυσε τα εθνικά προβλήματα και στέλνει πράκτορες να παρακολουθούν τους πολιτικούς αντιπάλους του!

Του Βελισσάριου Δραγάτση

Ερωτηματικά προκαλεί η διαρροή εγγράφου το οποίο αποκαλύπτει ότι η ΚΥΠ παρακολουθεί δύο κορυφαίες πολιτικές προσωπικότητες της Κύπρου, ίσως και με εντολή του Προέδρου κ. Δημήτρη Χριστόφια!

Το έγγραφο άρχισε να κυκλοφορεί πριν από λίγες ώρες με τη μορφή φωτογραφίες τσαλακωμένου εγγράφου από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών της Κύπρου. Με ημερομηνία 19 Νοεμβρίου 2009, ανώτερος αξιωματικός των κυπριακών μυστικών υπηρεσιών αποστέλλει απόρρητη αναφορά προς τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς προϊσταμένους του σχετικώς με την παρουσία και το περιεχόμενο ομιλίας που έκαναν στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας ο κ. Γιώργος Λιλλήκας και ο κ. Βάσος Λυσσαρίδης για τη συμπλήρωση 50 ετών από την ανακήρυξη της κυπριακής ανεξαρτησίας.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στην Κύπρο να σημειώσουμε ότι γύρω από το πρόσωπο του κ. Γιώργου Λιλλήκα συγκεντρώνονται όλες οι πατριωτικές δυνάμεις της Μεγαλονήσου και όσοι καταδικάζουν την πολιτική χρεωκοπίας και υποδούλωσης σε αμερικανο-ϊσραηλινά συμφέροντα που ακολουθεί ο πρόεδρος Χριστόφιας. Εκτός από στενός συνεργάτης και υπουργός Εξωτερικών του υπερήφανου Τάσσου Παπαδόπουλου, ο κ. Λιλλήκας διεκδικεί την προεδρία στις επερχόμενες εκλογές. Γι’ αυτό και η αποκάλυψη της απόρρητης αναφοράς που επιβεβαιώνει ότι τον παρακολουθεί η ΚΥΠ έχει ιδιαίτερη σημασία.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην επίμαχη εκδήλωση του Πολεμικού Μουσείου στις 9 Νοεμβρίου 2009, μαζί με τον κ. Λιλλήκα βρισκόταν και ο έσχατος από τους εκφραστές του ελληνοκεντρικού πατριωτικού σοσιαλισμού, ο κ. Βάσσος Λυσσαρίδης. Ο ιδρυτής της ΕΔΕΚ έχει επανειλημμένως στηλιτεύσει την εθνικώς ελέγξιμη πολιτική που έχουν ακολουθήσει τόσο οι ηγεσίες των Αθηνών, όσο και της Λευκωσίας.

Ενοχλεί ο Λυσσαρίδης

Σύμφωνα μάλιστα με αξιόπιστες πηγές του “Newsbomb.gr” οι αναφορές που είχε κάνει ο κ. Λυσσαρίδης σε εκδήλωση που έγινε προς τιμήν του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιώς για τις πατριωτικές αντιστάσεις και τα λάθη που έχουν γίνει στα εθνικά θέματα έγιναν αντικείμενο αλληλογραφίας μεταξύ των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Κύπρου.

Και δύο λεπτομέρειες που έχουν παραπολιτικό ενδιαφέρον:

  1. Σε κάποιους διαδρόμους των υψηλών ορόφων του ελληνικού Πενταγώνου λέγεται μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι το κλιμάκιο των Κυπρίων πρακτόρων στην Αθήνα δεν απομακρύνεται από την αποκαλούμενη «Ζώνη Ευθύνης Κολωνακίου» και επικεντρώνει τις επιχειρήσεις του στην παρακολούθηση όσων θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «πολιτικοί αντίπαλοι» του προέδρου Χριστόφια.
  2. Ο,τιδήποτε σχετίζεται με την ενεργειακή πολιτική, τα παιγνίδια των εταιρειών για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και τις μυστικές επαφές που γίνονται στην Αθήνα, μάλλον δεν απασχολεί την υπηρεσία.
  3. Ο Κύπριος πράκτορας που έκανε την παρακολούθηση στο Πολεμικό Μουσείο προήχθηκε σε ανώτατο υπηρεσιακό επίπεδο, ίσως και με τις ευλογίες του Προέδρου κ. Δημήτρη Χριστόφια!

Κι εμείς λέγαμε πως αυτά συμβαίνουν μόνο στη μαμά – Ελλάδα…