ΚΥΠΡΟΣ

Συνάντηση Σιαρλή με τους πρέσβεις της ευρωζώνης

Συνάντηση Σιαρλή με τους πρέσβεις της ευρωζώνης

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή μαζί με την επικεφαλής της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης Εύα Παπακυριακού ενημέρωσε σήμερα τους πρέσβεις στην Λευκωσία των χωρών-μελών της ευρωζώνης για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Κύπρος για την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και για την ανταλλαγή πληροφοριών για φορολογικά ζητήματα.

Επίσης, ο υπουργός ενημέρωσε για τις εξελίξεις αναφορικά με τη συνομολόγηση μνημονίου.

Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνάντησης, ο Σιαρλή ανέφερε ότι οι ερωτήσεις των πρεσβευτών εστιάστηκαν κυρίως στο θέμα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και στη βιωσιμότητα του κυπριακού δημόσιου χρέους.

«Έχουμε ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα στο σημείο, που είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να το αμφισβητήσει», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Ερωτηθείς για το θέμα του δημοσίου χρέους, ο κ. Σιαρλή ανέφερε ότι η ανάλυση που κάνει το Υπουργείο δείχνει ότι το χρέος, παρόλο που είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, είναι διαχειρίσιμο.

Τέλος, ο υπουργός είπε ότι δεν έχει καθοριστεί συνάντησή της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ με την κυβέρνηση κατά την αυριανή ολιγόωρη επίσκεψη της στην Κύπρο για την έκτακτη σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ.