ΚΥΠΡΟΣ

Στα 8,8 δις το ακραίο σενάριο της Pimco

Στα 8,8 δις το ακραίο σενάριο της Pimco

Κοντά στα 9 δισεκατομμύρια ευρώ παρουσιάζει η Pimco το ποσό ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών, με βάση το ακραίο σενάριο, ενώ γίνονται προσπάθειες από την κυπριακή πλευρά να μειωθεί περαιτέρω το ποσό αυτό, σύμφωνα με την πληροφόρηση του Κυπριακού Πρακτορείο ειδησεων το οποίο επικαλείται έγκυρη πηγή.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΡΙΚ, το ανώτατο ποσό που θα απαιτηθεί για ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, περιορίζεται στα 8,8 δισεκατομύρια ευρώ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Pimco είχε χθες επαφές με την Λαϊκή και την Τράπεζα Κύπρου και εξέφρασε τις εξασφαλίσεις που αφορούν δάνεια προς εργολάβους οικοδομών.

Η εκπρόσωπος τύπου της Κεντρικής Τράπεζας, Αλίκη Στυλιανού, δήλωσε το πρωί στο ΡΙΚ ότι τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, που εδρεύουν στο εξωτερικό, αναχώρησαν χθες το απόγευμα, αλλά η διαπραγμάτευση συνεχίζεται με άλλους τρόπους, κυρίως με τηλεδιασκέψεις. Καταβάλλεται, είπε, τεράστια προσπάθεια από όλους, για να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να δοθούν οι πραγματικοί αριθμοί.

Είπε επίσης ότι γίνεται αγώνας δρόμου, αλλά δεν μπορεί να λεχθεί μετά βεβαιότητος, πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα ότι έως τις 21 Ιανουαρίου, ο υπουργός Οικονομικών θα έχει κάτι στα χέρια του για να το παρουσιάσει στη Σύνοδο του Eurogroup.

Το ΚΥΠΕ μετέδωσε χθες ότι "υπάρχει μείωση στον αριθμό του ακραίου σεναρίου κοντά στα 9 δισ. ευρώ, με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα", αναφέρει η πληροφόρηση.

Προστίθεται, ωστόσο, ότι "αυτός ο αριθμός τυγχάνει ακόμη διαπραγμάτευσης από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής", στην οποία εκπροσωπούνται οι κυπριακές αρχές και οι διεθνείς πιστωτές της Κύπρου (Τρόικα).

Η ίδια πηγή δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι "η κυπριακή πλευρά καταβάλλει προσπάθειες, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής, να μειώσει περαιτέρω το ποσό των 9 δισ. ευρώ".