Παραίτηση «βόμβα» Παπαδόπουλου από την αντιπροεδρία του ΔΗΚΟ

Newsroom Newsroom

Παραίτηση «βόμβα» Παπαδόπουλου από την αντιπροεδρία του ΔΗΚΟ

Κεραυνός εν αιθρία στο Δημοκρατικό Κόμμα, καθώς ο αντιπρόεδρός του, Νικόλας Παπαδόπουλος, ανακοίνωσε την παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματος.

Ως λόγο για την παραίτησή του, επικαλείται τη διαφωνία του με την απόφαση του κόμματος για υποστήριξη του Νίκου Αναστασιάδη στις προεδρικές εκλογές.
Σεβόμενος, όμως, όπως αναφέρει, την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ, θεώρησε ορθό για λόγους αρχής, να υποβάλει την παραίτησή του.
Είναι γνωστό ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος εξέφρασε την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα.
Δηλώνει ότι παραμένει στις επάλξεις του ΔΗΚΟ, συνεχίζοντας ως απλό μέλος και βουλευτής του κόμματος. Σημειώνει ότι θέτει τον εαυτό του όχι εκτός κόμματος, αλλά στην κρίση του επερχόμενου Συνεδρίου του ΔΗΚΟ.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι «μετά τη σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, το Σώμα ανέστειλε τις εργασίες του μέχρι τις Προεδρικές Εκλογές. Έτσι, από σήμερα, η δράση όλων των κομμάτων θα επικεντρωθεί εξ ολοκλήρου στην προεκλογική εκστρατεία».

«Όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο η Κεντρική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος έλαβε την απόφασή της για τις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές, είχα δηλώσει με σαφήνεια ότι διαφωνώ με την επιλογή αλλά σέβομαι την απόφαση και ότι στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα ενεργήσω όπως επιτρέπει η συνείδηση και η αξιοπρέπειά μου, χωρίς να προκαλέσω οποιοδήποτε πρόβλημα στο κόμμα μου», αναφέρει.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ συνεχίζει εξηγώντας ότι «με βάση λοιπόν αυτή τη θέση μου και με δεδομένη την εξ ολοκλήρου επικέντρωση του κόμματος στην προεκλογική εκστρατεία, υπέβαλα σήμερα την παραίτησή μου από το αξίωμα του Αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος και παραμένω απλό μέλος και βουλευτής του κόμματος».

«Η παραίτησή μου από το αξίωμα του Αντιπροέδρου είναι μια πολιτική πράξη έκφρασης της διαφωνίας μου με την απόφαση για στήριξη στον κ. Αναστασιάδη και, ταυτόχρονα, του σεβασμού μου στα συλλογικά όργανά του κόμματος», αναφέρει, προσθέτοντας ότι «είναι όμως και μια πράξη συνέπειας, με βάση τη συνείδηση, την αξιοπρέπεια και τις απόψεις που διατύπωσα ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής τον περασμένο Σεπτέμβριο».

πηγη ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ«Διαβεβαιώνω τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος ότι δεν θέτω τον εαυτό μου εκτός κόμματος αλλά θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση τους στο επερχόμενο συνέδριό μας», αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved