Για τον Μάρτιο παραπέμπονται οι αποφάσεις για την Κύπρο

Newsbomb

Στο Eurogroup του Μαρτίου θα ληφθούν οι αποφάσεις για την εισαγωγή της Κύπρου στο μηχανισμό διάσωσης, επιβεβαίωσε ο απερχόμενος πρόεδρός του, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Όπως εξήγησε, το συμβούλιο καλωσόρισε την πρόοδο που έχει γίνει από κυπριακής πλευράς για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων ενεργειών που συμφωνήθηκαν με την Τρόικα. Η τελική έκθεση για τις κυπριακές τράπεζες ωστόσο δεν έχει ολοκληρωθεί, πρόσθεσε. Πάντως ο Γιούνκερ προσδιόρισε την ημερομηνία της τελικής απόφασης μέσα στο Μάρτιο, μετά δηλαδή τις προεδρικές εκλογές.
Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ διαβεβαίωσε ότι βραχυπρόθεσμα οι χρηματοδοτικές ανάγκες του κυπριακού κράτους είναι απολύτως εξασφαλισμένες.

Σχετικά με το ξέπλυμα χρήματος, ο Γιούνκερ υπογράμμισε ότι το Eurogroup παρακολουθεί στενά τις προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης για την καταπολέμησή του και κάλεσε τις κυπριακές αρχές να εφαρμόσουν τη σχετική νομοθεσία.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γ.Στουρνάρας σημείωσε ότι οι περισσότεροι υπουργοί Οικονομικών έθεσαν το ζήτημα αυτό, τονίζοντας ότι η καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος, λαμβάνει το χαρακτήρα «προαπαιτούμενου» για την οριστικοποίηση του προγράμματος στήριξης της Κύπρου.

ΠΗΓΗ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved