ΚΥΠΡΟΣ

«Μυστήριο» η παραίτηση του Πρωτοσύγκελου Ιερώνυμου στην Κύπρο

«Μυστήριο» η  παραίτηση του Πρωτοσύγκελου Ιερώνυμου στην Κύπρο

Βαθύτερα φαίνεται να είναι τα αίτια της παραίτησης του Πρωτοσύγκελλου της Αρχιεπισκοπής Ιερώνυμου από τα διοικητικά του καθήκοντα διεξάγεται ήδη σχετική έρευνα, ενώ όσοι μιλούν για την υπόθεση περιγράφουν πολύ περίεργες συνθήκες πίσω από την απομάκρυνση του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες την έρευνα διεξάγει μέλος της Ιεράς Συνόδου και αφορά δύο διαφορετικές περιπτώσεις.
Η μια αφορά την πιθανή συνεργασία του Ιερώνυμου (ακόμη και εν αγνοία του) με κληρικό ο οποίος αποσχηματίστηκε για τη διάπραξη πολύ σοβαρών αδικημάτων.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, τη μορφή επαφής του Πρωτοσύγκελλου με υπάλληλο της Αρχιεπισκοπής (στο πλαίσιο της μεταξύ τους συνεργασίας) ο οποίος φέρεται να υπέβαλε και καταγγελία εις βάρος του Ιερώνυμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», τόσο η πρώτη υπό διερεύνηση υπόθεση όσο και η δεύτερη, θεωρούνται πολύ σοβαρές, στο βαθμό που ευσταθούν και αυτός ήταν ο λόγος που ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Πρωτοσύγκελλου, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει οτιδήποτε επιβαρυντικό εις βάρος του. Το κατά πόσον υπάρχει ή μη υπόθεση θα διαφανεί από την έρευνα που διεξάγεται στα πρότυπα πάντα της μυστικότητας της ανώτατης ιεραρχίας.

ΠΗΓΗ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ