ΚΥΠΡΟΣ

Σοκ-Νεογνό εντοπίστηκε νεκρό στα απόβλητα νοσοκομείου (βίντεο)

Σοκ-Νεογνό εντοπίστηκε νεκρό στα απόβλητα νοσοκομείου (βίντεο)

Αντιμέτωπος με ένα φρικιαστικό θέαμα ήρθε το μεσημέρι της Δευτέρας ένας υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας που συλλέγει τα ιατρικά απόβλητα του νοσοκομείου.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Νέο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου ο υπάλληλος εντόπισε μέσα σε ένα χαρτοκιβώτιο που ήταν στα απόβλητα ένα νεκρό νεογνό 26 εβδομάδων.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, ο υπάλληλος ειδοποίησε αμέσως την Διεύθυνση της εταιρείας, η διεύθυνση της οποίας, μετά τα πρώτο σοκ, επικοινώνησε με την Διεύθυνση του Νοσοκομείου, καταγγέλλοντας το απαράδεκτο περιστατικό.

Ταυτόχρονα η εταιρεία έκρινε αναγκαίο να επιστρέψει το νεογνό στο Νοσοκομείο, μετά και τις διαβεβαιώσεις του Διευθυντή ότι θα αναλάβει προσωπικά της διευθέτηση της νόμιμης οδού, που δεν είναι άλλη από την κηδεία και την ταφή του νεκρού νεογνού.

Διατάχθηκε έρευνα

Κληθείς να σχολιάσει το απίστευτο περαστικό ο Διευθυντής του Νοσοκομείου ανέφερε πως έχει ήδη διαταχθεί έρευνα για να διαπιστωθεί ποιος ή ποιοι λειτουργοί ευθύνονται για το τραγικό αυτό λάθος.

Η απίστευτη ιστορία που συγκλονίζει, άρχισε σύμφωνα με τον Διευθυντή του Νοσοκομείου την περασμένη Κυριακή, όταν γυναικολόγος διαπίστωσε ότι το μωρό που κυοφορούσε Κύπρια γυναίκα δεν ήταν ζωντανό. Κρίθηκε αναγκαίο η γυναίκα να εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο όπου, όπως δήλωσε ο διευθυντής, γεννήθηκε το νεκρό νεογνό που ήταν στην 26η εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι νόμιμες διαδικασίες αναφέρουν ότι οι εάν το νεκρό νεογνό είναι μεγαλύτερο των 21 εβδομάδων, οι γιατροί ενημερώνουν τους γονείς για το τραγικό γεγονός και ερωτούν κατά πόσο επιθυμούν να παραλάβουν το νεκρό νεογνό για ταφή. «Εάν οι γονείς δεν επιθυμούν, όπως συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση, να παραλάβουν το νεκρό νεογνό, τότε μεταφέρεται στο νεκροτομείο μέχρι να διευθετηθεί η ταφή, την οποία αναλαμβάνει το Νοσοκομείο».

Όπως προκύπτει, δηλαδή, το νεκρό νεογνό αν δεν εντοπιζόταν, αντί για κανονικής ταφής και κηδείας θα τεμαχιζόταν με άλλα ιατρικά απόβλητα και θα κατέληξε σε ΧΥΤΑ.