ΚΥΠΡΟΣ

Κέντρο Τύπου για τις Προεδρικές Εκλογές στην Κύπρο

Κέντρο Τύπου για τις Προεδρικές Εκλογές στην Κύπρο

Κατά τη διάρκεια των Προεδρικών Εκλογών 2013, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών θα λειτουργήσει Κέντρο Τύπου, το οποίο θα στεγάζεται στο Υπουργείο Εσωτερικών, σε χώρο δίπλα από το γραφείο του Γενικού Εφόρου Εκλογής.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι οι ώρες λειτουργίας του Κέντρου θα είναι από τις 8:00 το πρωί μέχρι και τις 24:00. Θα στελεχώνεται από Λειτουργούς του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών για παροχή κάθε διευκόλυνσης στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και επίσης, θα υπάρχει και ο απαραίτητος μηχανογραφικός εξοπλισμός για διευκόλυνση της εργασίας των δημοσιογράφων. Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με την ανακοίνωση, «θα υπάρχουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές με πρόσβαση στο διαδίκτυο, εκτυπωτές, τηλέφωνα, τηλεοράσεις, φωτοτυπική μηχανή και τηλεομοιότυπο».

Στον χώρο θα υπάρχει επίσης ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο (wi-fi connection) για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τους προσωπικούς τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Πληροφορούνται επίσης οι δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και εικονολήπτες ότι για να εισέρχονται σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο για κάλυψη της ψηφοφορίας αξιωματούχων του κράτους ή υποψήφιων Προέδρων θα πρέπει να επιδεικνύουν τη δημοσιογραφική τους ταυτότητα. Το ίδιο ισχύει και για την είσοδο τους στο Υπουργείο Εσωτερικών, στο χώρο του Κέντρου Τύπου.

Τα αποτελέσματα των εκλογών θα εμφανίζονται σε ειδική ιστοσελίδα, με τις πιο κάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις : http://www.elections.moi.gov.cy, http://www.elections.gov.cy http://live.elections.moi.gov.cy.

Η ροή των αποτελεσμάτων θα είναι συνεχής και ο χρήστης θα μπορεί να βλέπει τα συνοπτικά αποτελέσματα ανά πάσα στιγμή.

Οι αριθμοί των τηλεφώνων για επικοινωνία με το Κέντρο Τύπου είναι: 22867662, 22867640, 22867721 και 22867717, καταλήγει η επίσημη ανακοίνωση.