ΚΥΠΡΟΣ

Αναβλήθηκε η διαδικασία της υπόθεσης φόνου του Α. Χατζηκωστή

Αναβλήθηκε η διαδικασία της υπόθεσης φόνου του Α. Χατζηκωστή

Αναβλήθηκε για την προσεχή Πέμπτη η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα» Άντη Χατζηκωστή.

Κατά τη σημερινή διαδικασία, η οποία διεξάγεται ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ζητήθηκε από τον 4ο κατηγορούμενο Γρηγόρη Ξενοφώντος διήμερη αναβολή, επικαλούμενος λόγους υγείας του δικηγόρου του Ροβέρτου Βραχίμη.

Ο 4ος κατηγορούμενος είπε στο δικαστήριο πως ο δικηγόρος του υποφέρει από ίλιγγο.

Το αίτημα για αναβολή προκάλεσε την ένσταση της εκπροσώπου της κατηγορούσας Αρχής, Έλενας Κλεόπα, η οποία έκανε λόγο για κατάχρηση διαδικασίας.

Όπως είπε στο δικαστήριο δεν μπορεί η διαδικασία να είναι ατέρμονη και ανεξέλεγκτη.

Επίσης, η κ. Κλεόπα εξέφρασε λύπη για τη στάση του συνηγόρου υπεράσπισης του Ξενοφώντος, λέγοντας πως του δόθηκε όλος ο χρόνος, καθώς επίσης αποδεσμεύτηκε κονδύλι από τη Νομική Υπηρεσία, για να φέρει εμπειρογνώμονα γενετιστή από το εξωτερικό και τελικά δεν θα τον φέρει.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Χάρης Σολομωνίδης ζήτησε ιατρικό πιστοποιητικό για την κατάσταση της υγείας του Ροβέρτου Βράχιμη και όρισε την υπόθεση για την Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου, στις 09:00.

Πηγη icyprus