ΚΥΠΡΟΣ

Λευκωσία: Δεν αποδεχόμαστε ιδιωτική εταιρεία για έλεγχο

Λευκωσία: Δεν αποδεχόμαστε ιδιωτική εταιρεία για έλεγχο

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν γίνονται αποδεκτά έλεγχος από ιδιωτική εταιρεία για το θέμα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, ούτε η φιλολογία που αναπτύσσεται για κούρεμα καταθέσεων, έστειλε η Κυβέρνηση.

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, τόνισε ότι η κυβέρνηση ξεκαθάρισε με επιχειρήματα τα οποία υπέβαλε γραπτώς και στο Eurogroup, ότι στην Ευρώπη και διεθνώς, ακολουθούνται συγκεκριμένες διαδικασίες από εντεταλμένες επιτροπές και οργανισμούς.

Η Κυβέρνηση, τόνισε, καταδικάζει και απορρίπτει τις προσπάθειες που καταβάλλουν συγκεκριμένοι κύκλοι στην Ευρωπαϊκή Ενωση, να εκβιάσουν την Κύπρο για να αποδεχθεί καινοφανείς και επικίνδυνες διαδικασίες.

Ο κ. Στεφάνου χαρακτήρισε, τουλάχιστον οξύμωρο, κάποιοι Ευρωπαίοι να μην εμπιστεύονται Επιτροπές εντεταλμένες, όπως είναι η Money Val του Συμβουλίου της Ευρώπης και η οποία διενήργησε τέσσερις ελέγχους στην Κύπρο από το 1998, και να εμπιστεύονται ιδιωτικές εταιρείες.

Αυτή η στάση, είπε, καταδεικνύει κακοπιστία και την ύπαρξη σκοπιμοτήτων και κακόβουλων προθέσεων σε βάρος της Κύπρου.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κάλεσε παράλληλα τους καταθέτες να είναι ψύχραιμοι και ήσυχοι ότι οι καταθέσεις τους βρίσκονται σε ασφαλή χέρια.

Πηγη icyprus