ΚΥΠΡΟΣ

Θα μιλήσει με Πούτιν ο Αναστασιάδης

Θα μιλήσει με Πούτιν ο Αναστασιάδης

Η κυβέρνηση αναζητεί τρόπους να περιορίσει το κόστος από το κούρεμα, τόσο για τους μικροκαταθέτες, όσο και στο επίπεδο του χρηματοπιστωτικού τομέα και της προοπτικής του.

Σε δηλώσεις το πρωί στο ΡΙΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, είπε ότι υπάρχουν συνεχείς εξελίξεις και το Υπουργικό Συμβούλιο, βρίσκεται ουσιαστικά σε μια μορφή συνεχούς συνεδρίας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενδεχομένως να επικοινωνήσει σήμερα με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Διαφαίνεται, είπε ο κ. Στυλιανίδης, ότι στην Ευρωπαϊκή Ενωση, έχουν αντιληφθεί ότι κούρεμα για καταθέσεις κάτω των 100 χιλιάδων ευρώ, είναι κάτι πολύ σοβαρό και είναι πιθανό να δημιουργεί κάποια νομικά προβλήματα.

Αυτό το μήνυμα στέλνουμε στους εταίρους μας, τόνισε ο εκπρόσωπος, να βοηθήσουν την Κύπρο να διατηρήσει τη ζωτικότητά της και τον δυναμισμό της, ως χρηματοπιστωτικό Κέντρο.

Η βασική μας θέση, όπως τη διατύπωσε και στο διάγγελμά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατέληξε, είναι ότι εργαζόμαστε για να μην μπει η χώρα σε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση και να αποφευχθεί μιά "άτακτη" χρεοκοπία που θα προκαλέσει κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.