ΚΥΠΡΟΣ

Στον γενικό εισαγγελέα η λίστα ονομάτων με τις διαγραφές δανείων

Στον γενικό εισαγγελέα η λίστα ονομάτων με τις διαγραφές δανείων

"Σεισμό" στον πολιτικό κόσμο και στην κοινή γνώμη, έχει προκαλέσει η "καυτή" λίστα, με τα ονόματα πολιτικών, των οποίων διαγράφηκαν δάνεια από τη Λαϊκή Τράπεζα και την Τράπεζα Κύπρου.

Τη λίστα, που δημοσιοποίησε από το δελτίο του το "24h", χωρίς όμως τα πλήρη ονόματα, παρά μόνο τα αρχικά, παρέδωσαν στον γενικό εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη ο γενικός διευθυντής της Nikodea (όμιλος στον οποίο ανήκει το "24h") Κώστας Ντάλτας και ο δημοσιογράφος Σωτήρης Παπαδόπουλος.

Ο κ. Κληρίδης ευχαρίστησε τα στελέχη του "24h" για τη συμβολή τους στη διαφάνεια που πρέπει να υπάρξει στην πολιτική ζωή του τόπου και τόνισε ότι «θα ακολουθήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς διερεύνηση για το αν υπάρχει κάτι μεμπτό στην υπόθεση».

Η "καυτή" λίστα θα κατατεθεί και στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, η οποία σύμφωνα με τον πρόεδρό της Δ. Συλλούρη, πρόκειται να διερευνήσει άμεσα το θέμα. «Η Επιτροπή μας είχε από καιρό ξεκινήσει τη διερεύνηση της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος και των ευθυνών σε σχέση με αυτό και όλα αυτά θα είναι μέσα», τόνισε ο κ. Συλλούρης.

Την ανάγκη να διερευνηθεί κάθε περίπτωση με προσοχή και αντικειμενικό τρόπο, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σχολιάζοντας την "καυτή" λίστα. Εμείς ζητούμε, είπε ο κ. Κυπριακού, να καταθέσει η Κεντρική Τράπεζα (ΚΤΚ) στη Βουλή και στον γενικό εισαγγελέα το πόρισμα της Alvarez and Marsal για τις τράπεζες και τα ελληνικά ομόλογα. Επίσης, προσέθεσε, θα πρέπει να κατατεθεί από τον διοικητή της ΚΤΚ ο κατάλογος των εκροών από την 1η Γενάρη 2013.

.