ΚΥΠΡΟΣ

Πυρά Λιλλήκα για τα εκατομμύρια που απέσυραν συγγενείς του Αναστασιάδη

Πυρά Λιλλήκα για τα εκατομμύρια που απέσυραν συγγενείς του Αναστασιάδη

Για «μείζον θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης» κάνει λόγο ο υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Λιλλήκας, σχολιάζοντας δημοσίευμα κυπριακής εφημερίδας για απόσυρση εκατομμυρίων από συγγενικά πρόσωπα του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη.

«Η φερόμενη εμπλοκή στενών συγγενικών προσώπων του Προέδρου της Δημοκρατίας σε μεταφορά 21 εκατομμυρίων ευρώ από τη Λαϊκή Τράπεζα στο εξωτερικό, στις 12 και 13 Μαρτίου», πρέπει να τύχει άμεσης διερεύνησης και να υπάρξει πλήρης διαφάνεια το συντομότερο δυνατό. Η συγκεκριμένη περίπτωση, προσθέτει, πρέπει να διερευνηθεί από τη Γενική Εισαγγελία, αλλά και από την Ερευνητική Επιτροπή, που έχει διορίσει το Υπουργικό, παρά τις περιορισμένες εξουσίες που αυτή διαθέτει», υποστηρίζει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Λιλλήκας.

«Από τη διερεύνηση της υπόθεσης, στην οποία φέρεται να εμπλέκονται στενά συγγενικά πρόσωπα του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα πρέπει», σύμφωνα με τον κ. Λιλλήκα, «να απαντηθούν και τα πιο κάτω ερωτήματα:

-Ποιος έδωσε προνομιακή πληροφόρηση στα συγκεκριμένα πρόσωπα και στις εταιρείες τους για το επικείμενο κούρεμα καταθέσεων και το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας;

-Από ποιες πηγές προέρχονται τα εκατομμύρια που εμφανίζονται στους λογαριασμούς της συγκεκριμένης εταιρείας και κατά πόσον αυτά τα εκατομμύρια ήταν δηλωμένα στο Φόρο Εισοδήματος

Διαβάστε επίσης:

Τι απαντά ο Αναστασιάδης για την απόσυρση καταθέσεων από συγγενείς του