ΚΥΠΡΟΣ

Τι απαντά ο Αναστασιάδης για την απόσυρση καταθέσεων από συγγενείς του

Τι απαντά ο Αναστασιάδης για την απόσυρση καταθέσεων από συγγενείς του

«Προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού από τις ευθύνες όσων οδήγησαν τη χώρα σε κατάσταση χρεοκοπίας» συνιστούν, σύμφωνα με το Νίκο Αναστασιάδη, τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με απόσυρση κεφαλαίων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από συγγενικά του πρόσωπα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Χαραυγή συγγενείς εξ αγχιστείας του Κύπριου προέδρου απέσυραν 21 εκατ. ευρώ πριν από το κραχ στη Μεγαλόνησο.

«Η προσπάθεια διασυρμού εταιριών ή προσώπων συνδεδεμένων με την οικογένειά μου, αλλά και ο στόχος να πληγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν αποτελούν παρά προσπάθεια αποπροσανατολισμού» , αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Αναστασιάδης.

Τονίζει πάντως ότι «δεν θα ανεχτώ την όποια διαπλοκή, δεν με εξαιρεί βεβαίως, και συνεπώς εάν το ΑΚΕΛ και το εκφραστικό του όργανο επιθυμούν την πλήρη διερεύνηση τυχόν ευθυνών μου, θα πρέπει να θεωρούν δεδομένη τη δική μου συμβολή στο διορισμό ποινικών ανακριτών από τον Γενικό Εισαγγελέα».

Επίσης, δηλώνει ότι μεθαύριο, Τρίτη, όταν η Διερευνητική Επιτροπή θα αναλάβει τα καθήκοντά της, θα καλέσει τον πρόεδρο και τα μέλη της να ερευνήσουν την συγκεκριμένη περίπτωση με την ίδια αυστηρότητα με την οποία θα διερευνήσουν όλες τις πτυχές της οικονομικής τραγωδίας την οποία βιώνει ο κυπριακός λαός.

Διαβάστε επίσης:

Πυρά Λιλλήκα για τα εκατομμύρια που απέσυραν συγγενείς του Αναστασιάδη