ΚΥΠΡΟΣ

Ελληνική Τράπεζα: Ρυθμίσεις χρεώσεων προς όφελος πελατών

Ελληνική Τράπεζα: Ρυθμίσεις χρεώσεων προς όφελος πελατών

Η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι προχωρά σε ρυθμίσεις χρεώσεων προς όφελος των πελατών της για την περίοδο έως το τέλος Απριλίου 2013.

Σε ανακοίνωση, η Ελληνική Τράπεζα αναφέρει ότι "συναισθανόμενη τις δυσκολίες που δημιουργούνται στο χρηματοοικονομικό περιβάλλον της Κύπρου σε συνάρτηση με τα περιοριστικά μέτρα που είναι σε ισχύ σε ό,τι αφορά τις πληρωμές/μεταφορές χρημάτων, και με στόχο την απάμβλυνση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στα νοικοκυριά και επιχειρήσεις πελάτες της, ανακοινώνει σειρά ρυθμίσεων διαφόρων επιβαρύνσεων που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή".

Ειδικότερα, η Τράπεζα αναφέρει ότι συνεχίζει την πρακτική που εφαρμόζει από τις 28 Μαρτίου 2013 και δεν θα επιβάλλει χρεώσεις για επιστρεφόμενες επιταγές λόγω μη διαθέσιμου υπολοίπου μέχρι το τέλος Απριλίου 2013 και ότι θα προχωρήσει σε αντιλογισμό των χρεώσεων, εκεί όπου έχουν επιβληθεί, για τον Μάρτιο 2013 καθώς και θα αναστείλει τις χρεώσεις αυτές και κατά τον μήνα Απρίλιο 2013.

Οι χρεώσεις αυτές, σύμφωνα με την Τράπεζα, αφορούν χρέωση για καθυστερημένες δόσεις δανείων, χρέωση για αποστολή ενημερωτικών επιστολών για καθυστερημένες οφειλές και χρέωση για υπέρβαση τρεχούμενων λογαριασμών και λογαριασμών με όριο παρατραβήγματος.

Σημειώνει ότι οι παραπάνω χρεώσεις θα επανέλθουν και θα εφαρμόζονται κανονικά από 01/05/2013.

Επίσης, η Ελληνική Τράπεζα υπενθυμίζεται ότι θα συνεχίσουν να ισχύουν, μέχρι τις 30/06/2013, οι μειώσεις στα ποσοστά τόκων υπερημερίας, από 6% σε 2%, επί των καθυστερημένων δόσεων και υπερβάσεων για στεγαστικά δάνεια, τρεχούμενους λογαριασμούς και διευκολύνσεις ‘Stock Finance’, βάσει παλαιότερων ανακοινώσεων της Ελληνικής Τράπεζας (10/4/2012 και 12/12/2012), όπως διαβάζουμε στο icyprus.

Τέλος, η Ελληνική Τράπεζα διαβεβαιώνει ότι με αξιοπιστία, σύνεση και υψηλό αίσθημα ευθύνης θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στα νοικοκυριά, στον επιχειρηματικό κόσμο, στους πελάτες, αλλά και στον κόσμο της Κύπρου γενικότερα, στηρίζοντας με όλες της τις δυνάμεις την κυπριακή οικονομία και τον τόπο, στις δύσκολες αυτές στιγμές που όλοι βιώνουμε.