ΚΥΠΡΟΣ

Μια ψήφος θα κρίνει το Μνημόνιο στην κυπριακή Βουλή

Μια ψήφος θα κρίνει το Μνημόνιο στην κυπριακή Βουλή

Κρίνεται σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, η τύχη του Μνημονίου Συναντίληψης και της Δανειακής Σύμβασης της Κύπρου από την κυπριακή Βουλή. Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο ενδεχομένως η ψήφισή τους να γίνει οριακά με διαφορά μίας ή δύο ψήφων. Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι ένα "όχι" της Βουλής θα είναι καταστροφή για την Κύπρο.

Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, υπέρ της έγκρισης θα ψηφίσουν ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ ενώ αναμένεται θετική ψήφος και από τον πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρη Συλλούρη - σύνολο 29 ψήφοι. Εναντίον αναμένεται να ψηφίσουν το ΑΚΕΛ, η ΕΔΕΚ, το Κίνημα Οικολόγων, ο Νίκος Κουτσού (ΕΥΡΩΚΟ) και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας - σύνολο 27 ψήφοι.

Στυλιανίδης: Ένα "όχι" θα είναι καταστροφή

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης δήλωσε το πρωί της Τρίτης στο ΡΙΚ ότι πιθανή απόρριψη της Δανειακής Σύμβασης θα είναι καταστροφή για την Κύπρο και κάλεσε τους βουλευτές να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχει και σοβαρό ενδεχόμενο για έξοδο όχι μόνο από την Ευρωζώνη αλλά και από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Δεν θα είναι απλώς ένα πήδημα στο κενό αλλά και ανατροπή των όσων ζήσαμε μέχρι σήμερα στην Κύπρο." δήλωσε και πρόσθεσ: "Είναι η ώρα της ωμής αλήθειας, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και οι αριθμοί δεν θα βγουν εάν δεν πάρουμε μέτρα. Κανείς δεν μπορεί να σηκώσει μόνος του το βάρος της σωτηρίας του τόπου"

Η Δανειακή Σύμβαση της Κύπρου έχει ήδη ψηφιστεί από τα Κοινοβούλια της Γερμανίας, της Εσθονίας, της Φινλανδίας, της Αυστρίας και της Ολλανδίας.

ΠΗΓΗ icyprus