ΚΥΠΡΟΣ

Κασουλίδης:Από το φθινόπωρο οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Κασουλίδης:Από το φθινόπωρο οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Την εκτίμηση ότι η Λευκωσία θα μπορέσει από το Φθινόπωρο να επικεντρωθεί στο θέμα των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, διατύπωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος τόνισε ότι «αυτό, που προέχει τώρα, είναι η αντιμετώπιση της κατάστασης στην οικονομία».

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον ειδικό σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο κ. Γιάννης Κασουλίδης είπε ότι «έγινε μια συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του κ. Ντάουνερ στο πλαίσιο των επαφών που έχει και θα έχει στις προσπάθειες για το Κυπριακό. Τις θέσεις μας τις ξέρετε. Είναι γνωστές. Δεν μπορούμε τώρα να επικεντρωθούμε για το θέμα των διαπραγματεύσεων. Αυτό θα γίνει, ευχόμαστε, το προσεχές φθινόπωρο, διότι τώρα προέχει να δώσουμε απαντήσεις στα θέματα της αγωνίας του κόσμου μετά από την κατάσταση της οικονομίας μας».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπάρχουν πληροφορίες για τις επαφές του κ. Ντάουνερ στην Άγκυρα, αναφορικά με το θέμα του φυσικού αερίου, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι «θέμα φυσικού αερίου δεν ηγέρθη σε καμία στιγμή, ούτε έγινε αναφορά σε φυσικό αέριο».

Ερωτηθείς αν έχουν ετοιμαστεί συμφωνίες για να υπογραφτούν μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι «δυστυχώς, η συμφωνία περί συνεκμετάλλευσης, για τεχνικούς λόγους δεν έχει ολοκληρωθεί. Θα χρειαστεί, φαίνεται, ακόμα δύο με τρεις συναντήσεις στο διπλωματικό επίπεδο. Η άλλη συμφωνία που αφορά τη στρατηγική ενεργειακής ασφάλειας τώρα ακόμα ξεκινά. Άρα, δεν θα υπάρχει καμία υπογραφή στην Ιερουσαλήμ, κατά την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη».