ΚΥΠΡΟΣ

ΥΠΑΜ: Στόχος μας η απελευθέρωση και η επανένωση της Κύπρου

ΥΠΑΜ: Στόχος μας η απελευθέρωση και η επανένωση της Κύπρου

Στόχος μας είναι η απελευθέρωση και η επανένωση της Κύπρου, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Φώτης Φωτίου προσθέτοντας ότι ενωμένοι, με συλλογικές προσπάθειες, μακριά από αντιπαραθέσεις μπορούμε να καταφέρουμε να περάσουμε τη δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα μας και να δώσουμε ξανά ελπίδα και προοπτική στο κυπριακό λαό και ιδιαίτερα στη νέα γενιά.

Σε δηλώσεις ύστερα από τρισάγιο που τέλεσε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας Αμμοχώστου Βασίλειος στους τάφους των ηρώων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού στο Κοιμητήριο Παραλιμνίου, ο Υπουργός ανέφερε ότι απέτισε «φόρο τιμής στους ήρωες του ’74 αλλά και τους πρόσφατους ήρωες, τον Ισαάκ και Σολωμού που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι και αντλούμε, πρέπει να αντλούμε δύναμη από τη θυσία τους, που πρέπει να κουβαλούμε όλοι μας για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα για απελευθέρωση της Κύπρου μας».

Αυτός, συνέχισε «είναι ο στόχος, η απελευθέρωση και η επανένωση του νησιού μας. Περνούμε πολύ δύσκολα αυτές τις μέρες θα έλεγα την πιο δύσκολη περίοδο από το 1974. Όμως ενωμένοι με συλλογικές προσπάθειες μακριά από αντιπαραθέσεις μπορούμε να τα καταφέρουμε, μπορούμε να δώσουμε ξανά ελπίδα και προοπτική στο κυπριακό λαό αλλά ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Το χρωστάμε πάνω απ όλα σ αυτούς τους ήρωες και αυτό θα είναι το καλύτερο μνημόσυνο που θα κάνουμε» σημείωσε.