ΚΥΠΡΟΣ

Η υπόθεση Βατοπεδίου κόστισε 4 δις. στις κυπριακές τράπεζες

Η υπόθεση Βατοπεδίου κόστισε 4 δις. στις κυπριακές τράπεζες

Τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ μέσω παροχής μη εξασφαλισμένων δανείων από Μαρφίν Λαϊκή Τράπεζα στοίχισε στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα η υπόθεση του Βατοπεδίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών ο Πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής της ελληνικής Βουλής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

«Είναι τέσσερα τουλάχιστον τα δις, τα οποία, εκτιμούμε, ότι έχουν χαθεί μέσα από αυτή την πλεκτάνη», ανέφερε στις δηλώσεις του μετά το πέρας της κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίας ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Συλλούρης, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα διευρύνει την έρευνά της διότι «πρέπει να προχωρήσουμε σε πολύ βαθιά και διευρυμένη έρευνα γιατί είναι πραγματικά ένα μεγάλο σκάνδαλο που στήθηκε εις βάρος του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου το οποίο περιλαμβάνει χρήση μοναστηριών, εταιρειών εγγεγραμμένων στην Κύπρο με ύποπτες προεκτάσεις».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσιρώνης ανέφερε ότι «θα τολμούσα να πω ότι θα ήταν περιορισμένο το πρόβλημα για την Κύπρο, εάν δεν ήταν και αυτό (Βατοπέδι) επιπλέον, θα ήταν δηλαδή σχεδόν το μισό πρόβλημα το οποίο διπλασιάστηκε, το οποίο παρέθεσε πριν από λίγο και το υπόμνημά του στην Επιτροπή», είπε.

ΠΗΓΗ icyprus