ΚΥΠΡΟΣ

Total : Θα στηρίξουμε την Κύπρο με το τερματικό

Total : Θα στηρίξουμε την Κύπρο με το τερματικό

Την πρόθεση της να στηρίξει τις Κυπριακές Αρχές στις προσπάθειες της για δημιουργία τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου, εκφράζει ο γαλλικός κολοσσός Total στο SigmaLive.

O Εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας, Vincent Granier είπε ότι η Total είναι σε συζητήσεις με τις κυπριακές αρχές για αυτό το ζήτημα, παρόλα αυτά σε αυτό το στάδιο δεν θέλησε να τοποθετηθεί σε ότι αφορά το ποσοστό συμμετοχής της.

Χωρίς καθυστέρηση οι γεωτρήσεις

Ερωτηθείς σε σχέση με τις διαδικασίες στα οικόπεδα 10 και 11, ο Vincent Granier είπε ότι η Total ετοιμάζεται πυρετωδώς για τις διαδικασίες γεώτρησης και εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. «Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να μιλήσουμε για συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα σε ότι αφορά τις γεωτρήσεις, όμως είμαστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση στους σχεδιασμούς μας. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και από τις δηλώσεις του Προέδρου της εταιρείας κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Γαλλία», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση σε σχέση με τις προσδοκίες της εταιρείας για τα συγκεκριμένα οικόπεδα, είπε ότι όπως πάντοτε οι προσδοκίες της Total είναι καλές όταν αρχίζει διαδικασίες γεώτρησης. «Όμως στον τομέα της ενέργειας δεν υπάρχει καμία εγγύηση για την επιτυχία», κατέληξε.

Πηγη sigmalive.com