ΚΥΠΡΟΣ

Λιλλήκας: Αντιδημοκρατικός ο αποκλεισμός μας από το Εθνικό

Λιλλήκας: Αντιδημοκρατικός ο αποκλεισμός μας από το Εθνικό

Τη θέση ότι για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και το Εθνικό Συμβούλιο φαίνεται να προέχουν οι μικροκομματικές σκοπιμότητες και όχι το εθνικό συμφέρον, εξέφρασε σε δηλώσεις του σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, σχολιάζοντας την απόφαση του Εθνικού χθες για μη συμμετοχή της Συμμαχίας στους κόλπους του και κάνοντας λόγο για αντιδημοκρατικό αποκλεισμό.

Την ίδια ώρα απαντώντας σε ερώτηση για το αν έχει υπάρξει επικοινωνία μεταξύ Συμμαχίας Πολιτών – Βουλής για την προσχώρηση του Βουλευτή Νίκου Κουτσού στο κίνημα ο κ. Λιλλήκας απάντησε αρνητικά, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «δεν εναπόκειται στη Βουλή ν’ αποφασίσει που θα ενταχθεί και που θ’ ανήκει ένας Βουλευτής».

«Η απόφαση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και των ηγεσιών του κομματικού κατεστημένου να αποκλείσουν τη Συμμαχία Πολιτών από το Εθνικό Συμβούλιο μας λύπησε, αλλά δεν μας εξέπληξε», ανέφερε. Πρόσθεσε ότι «δεν ζητήσαμε ούτε χάρη ούτε την όποια εξυπηρέτηση για τη Συμμαχία Πολιτών. Να προσφέρουμε ζητήσαμε». Φαίνεται, όμως, είπε, «πως για τον Πρόεδρο και το κομματικό κατεστημένο αυτό που προέχει στο Εθνικό Συμβούλιο είναι η εξυπηρέτηση των μικροκομματικών τους σκοπιμοτήτων και όχι το εθνικό συμφέρον». Εκτός, πρόσθεσε, «κι’ αν οι διεκδικητικές μας θέσεις και προτάσεις προκαλούν πρόβλημα στην προδιαγεγραμμένη λύση που θέλουν να προωθήσουν». Προφανώς, συνέχισε ο κ. Λιλλήκας, «το προεκλογικό σύνθημα «ενώνουμε δυνάμεις» αποτελεί ακόμα μια «δέσμευση» του Προέδρου Αναστασιάδη».

ΠΗΓΗ sigmalive.com