ΚΥΠΡΟΣ

Εθελούσια έξοδος για το 11% του προσωπικού της Ελληνικής Τράπεζας

Εθελούσια έξοδος για το 11% του προσωπικού της Ελληνικής Τράπεζας

Στην εισαγωγή Ειδικού Σχεδίου Πρόωρης Αφυπηρέτησης Προσωπικού, προχώρησε η Ελληνική Τράπεζα στις 19/7/2013, μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών του Ομίλου για περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους.

Το ειδικό σχέδιο ολοκληρώθηκε στις 2/8/2013 και απευθυνόταν σε όλο το μόνιμο προσωπικό του Ομίλου στην Κύπρο, ενώ είχε τη μορφή εθελούσιας εξόδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Τράπεζας, με την ολοκλήρωση του Σχεδίου επιτεύχθηκε μείωση στον αριθμό του προσωπικού της τάξης του 11% επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα σημαντική εξοικονόμηση του συνολικού κόστους μισθοδοσίας, η οποία υπολογίζεται γύρω στο 14%.

Ταυτόχρονα λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης ροής και της ομαλής διεξαγωγής των εργασιών του Ομίλου.

Παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, τονίζει η Ελληνική, και το δυσμενές περιβάλλον στο οποίο λειτουργεί ο Χρηματοπιστωτικός Τομέας, η Ελληνική Τράπεζα έγκαιρα και αποτελεσματικά προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για αντιμετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Οικονομία του τόπου μας.

Ο Όμιλος της Ελληνικής Τράπεζας εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλα τα μέλη του προσωπικού που αποχωρούν για την αφοσίωσή τους και την πολύτιμη πολύχρονη συνεισφορά τους στην όλη πορεία και ανάπτυξη του Ομίλου.

ΠΗΓΗ Sigmalive.com