ΚΥΠΡΟΣ

Επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας

Επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας

Αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες για την επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας με την ανέγερση της καινούργιας πτέρυγας.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι οι αρμόδιοι υπολογίζουν πως το εργοτάξιο θα αρχίσει δουλειά αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές δεδομένου ότι σύμφωνα με το συμβόλαιο, το κτίριο θα πρέπει να παραδοθεί εντός 36 μηνών από την έναρξη των εργασιών.

Σύμφωνα με το συμβόλαιο η επέκταση του Νοσοκομείου θα γίνει με τη μέθοδο Μελέτη - Κατασκευή και Συντήρηση για περίοδο 12 χρόνων. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης είναι 36 μήνες με την παράδοση να υπολογίζεται στο δεύτερο εξάμηνο του 2016, ενώ ο θεμέλιος λίθος του έργου τοποθετήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2013 από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Η δαπάνη είναι της τάξης των €20.133.000,00 (+ Φ.Π.Α.) . Το νέο κτίριο θα συνδέεται με το υφιστάμενο νοσοκομείο με δύο γέφυρες, στον 1ο και τον 3ο όροφο. Θα κατασκευαστούν επίσης δύο υπόγεια, ένα ημιυπόγειο και ισόγειο εκτός από τους τέσσερις ορόφους, εκ των οποίων ο δεύτερος όροφος θα είναι κέλυφος, ενώ ο τέταρτος όροφος θα στεγάσει τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

ΠΗΓΗ ikypros